ΥΠΟΙΚ : Υποβαθμίζει την έκθεση της Κομισιόν, εμμένει στις προβλέψεις του

Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να καθησυχάσει τους φόβους για δημοσιονομικό εκτροχιασμό λόγω του πακέτου παροχών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προεκλογικά, μετά τα καμπανάκια που χτύπησε μέσω της τρίτης μεταμνημονιακής έκθεσής της η Κομισιόν.

Πηγές του υπουργείου ξεκαθαρίζουν καταρχάς ότι δεν πρόκειται για την τελική κρίση, αφού και η ίδια η Κομισιόν αναγνωρίζει ότι πρέπει να επανεκτιμηθούν τα δεδομένα το Φθινόπωρο, και προς το παρόν εκφράζει μόνο κάποιες επιφυλάξεις και φόβους.

Θυμίζουν δε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που η Κομισιόν διατύπωσε επιφυλάξεις οι οποίες όμως δεν επαληθεύθηκαν.

Διαβεβαιώνουν δε ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, εμμένοντας στις προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, όπως επισήμαναν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη δημοσιοποίηση της τρίτης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν, «η Επιτροπή διατυπώνει επιφυλάξεις για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να επαληθευθεί. Αναγνωρίζει, μάλιστα, ότι θα πρέπει να επανεκτιμήσει τα δεδομένα το Φθινόπωρο».

Το υπουργείο Οικονομικών, τονίζουν οι ίδιοι «εμμένει στην πρόβλεψή του ότι το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2019 θα διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο κατά 0,6% και δημιουργώντας αντίστοιχο δημοσιονομικό χώρο.»

» Με δεδομένο ότι τα ψηφισθέντα μέτρα έχουν κοστολογηθεί στο 0,6% του ΑΕΠ, το υπουργείο Οικονομικών είναι βέβαιο ότι ο στόχος του 2019 θα επιτευχθεί».

Αφήστε μια απάντηση