ΥΠΟΙΚ για ΑΕΠ: Συνεχίζεται η ανάκαμψη για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο

Αναλύοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του ΑΕΠ το α’ τρίμηνο του έτους το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζει ότι επιβεβαιώνεται ότι συνεχίζεται η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας για 9ο συνεχόμενο τρίμηνο.

Εστιάζει δε στο ότι η μεγέθυνση προέρχεται από την ενίσχυση των κυριότερων συνιστωσών του : καταναλωτική δαπάνη νοικοκυριών, επενδύσεις και εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών.

Σε απόλυτα μεγέθη, το ΑΕΠ το 1ο τρίμηνο 2019 (47,94 δις ευρώ) είναι το υψηλότερο από το 1ο τρίμηνο 2012, σημειώνει επίσης το υπουργείο, απαντώντας εμμέσως σε όσους έσπευσαν να ερμηνεύσουν ιδιαίτερα αρνητικά τα στοιχεία, προεξοφλώντας τη μη επίτευξη των ετήσιων στόχων για την ανάπτυξη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη και των άλλων κρίσιμων δημοσιονομικών μεγεθών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Με τρεις βασικές παρατηρήσει σχολιάζει το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη το α΄τρίμηνο του έτους:

● Ο ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ το 1ο τρίμηνο 2019 (+1,3%) επιβεβαιώνει ότι συνεχίζεται η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας για 9ο συνεχόμενο τρίμηνο.

● Η μεγέθυνση του ΑΕΠ το 1ο τρίμηνο 2019 είναι ευρείας βάσης και προέρχεται από την ενίσχυση των κυριότερων συνιστωσών του: καταναλωτική δαπάνη νοικοκυριών (+0,8%), επενδύσεις (+7,9%) και εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (+4%).

● Σε απόλυτα μεγέθη, το ΑΕΠ το 1ο τρίμηνο 2019 (47,94 δις ευρώ) είναι το υψηλότερο από το 1ο τρίμηνο 2012.

Αφήστε μια απάντηση