Το Άμστερνταμ δεν θέλει άλλους τουρίστες

Perierga.gr - Το Άμστερνταμ προτρέπει τους τουρίστες να κάνουν διακοπές σε άλλες χώρες

Το Άμστερνταμ αντιμετωπίζει πρόβλημα με την πληθώρα τουριστών και οι ντόπιοι είναι φανερά απογοητευμένοι ενώ παραπονιούνται ότι αισθάνονται πολιορκημένοι από τους επισκέπτες που χρησιμοποιούν τους ποδηλατόδρομους της πόλης ως παιδική χαρά.

Η πολιτεία αναγνωρίζει τις θετικές πτυχές του τουρισμού, χάρη στον οποίο η ολλανδική οικονομία κερδίζει περίπου 82 δισ. ευρώ ετησίως, αλλά παράλληλα, όπως και πολλοί ντόπιοι, ανησυχεί ότι οι αυξανόμενοι αριθμοί επισκεπτών καταστρέφουν τον χαρακτήρα της πόλης και τη ζωή των κατοίκων της.

Όπως η Βενετία και άλλοι προορισμοί σε ολόκληρη την Ευρώπη, το Άμστερνταμ έχει γίνει ένας προορισμός που αντιμετωπίζει ορδές τουριστών, ένα φαινόμενο που συνδέεται στενά με την άνοδο των φθηνότερων αεροπορικών εισιτηρίων. Μάλιστα, σύμφωνα με το CNN, προβλέπεται ότι το Άμστερνταμ θα συνεχίσει να δέχεται αυξημένους αριθμούς επισκεπτών. Συγκεκριμένα για το 2018 δέχτηκε 18 εκατομμύρια επισκέπτες, νούμερο που υπολογίζεται ότι σχεδόν θα τριπλασιαστεί αγγίζοντας τα 42 εκατομμύρια το 2030.

Η χώρα πήρε πρόσφατα την τολμηρή απόφαση να σταματήσει να διαφημίζεται ως τουριστικός προορισμός, αναγνωρίζοντας ότι η βιωσιμότητα του Άμστερνταμ θα επηρεαστεί σοβαρά από τον υπερτουρισμό, εάν δεν ληφθούν μέτρα.

Παράλληλα επιπλέον μέτρα είναι υπό συζήτηση και περιλαμβάνουν, εκτός των άλλων, περιορισμούς στη δημιουργία ξενοδοχείων και τουριστικών θεαμάτων. Μάλιστα πριν από ένα χρόνο το διάσημο «I AMSTERDAM» μεταφέροντάς το σε άλλη περιοχή της πόλης.

No votes yet.
Please wait…

Αφήστε μια απάντηση