Huawei P30 και P30 Pro: Το επόμενο update ενεργοποιεί το DC dimming και βελτιώνει τον in-display fingerprint canner

Techblog.gr

Τα Huawei P30 και P30 Pro άρχισαν να παίρνουν σταδιακά μία ενημέρωση λογισμικού η οποία ενεργοποιεί το DC dimming. Αυτό σημαίνει ότι τα flagship smartphones της Huawei θα ενταχθούν στην συνεχώς αυξανόμενη λίστα κινητών με OLED οθόνες που άφησαν πίσω τους το PWM για το DC dimming.

Για όσους δεν γνωρίζουν τη διαφορά το PWM ενεργοποιεί και απενεργοποιεί ραγδαία τα pixels ώστε να μειώσει τη φωτεινότητα της οθόνης. Αυτό δημιουργεί ένα στιγμιαίο τρεμόπαιγμα στο οποίο μερικοί άνθρωποι έχουν ευαισθησία και τους προκαλεί πονοκεφάλους.

Το DC dimming από την άλλη μειώνει το ρεύμα που στέλνεται σε κάθε pixel, μειώνοντας έτσι την φωτεινότητα αλλά κρατώντας την οθόνη μόνιμα ανοιχτή, οπότε δεν δημιουργείται το τρεμόπαιγμα.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αφού το χρώμα που εκπέμπουν οι OLED οθόνες είναι χαμηλού ρεύματος, κάτι που σημαίνει ότι οι κατασκευαστές πρέπει να αντισταθμίσουν την αλλαγή, διαφορετικά η ακρίβεια χρώματος της οθόνης χάνεται.

Σύμφωνα με τις σημειώσεις έκδοσης, η λειτουργία DC dimming είναι από προεπιλογή ενεργοποιημένη και οι χρήστες μπορούν να την απενεργοποιούν μέσω των ρυθμίσεων.

Προς το παρόν, η ενημέρωση είναι διαθέσιμη μόνο στην Κίνα, αλλά σύντομα θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως. Το συνολικό μέγεθος της ενημέρωσης είναι 400 MB και πέρα από το DC dimming βελτιώνει τον in-display fingerprint scanner.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος