Google Play Store: Ξεκίνησε η διάθεση του νέου design με καινούργια navigation bar [download link]

Techblog.gr

Τον προηγούμενο μήνα υπήρξαν φήμες ότι το Google Play Store θα άλλαζε ριζικά σχεδιασμό. Ο νέος σχεδιασμός ήταν αρκετά πιο απλοποιημένος και μία από τις αλλαγές ήταν η νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης. Σήμερα, η Google άρχισε να κάνει σταδιακά διαθέσιμο το νέο interface σε όλους τους χρήστες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο design έχει πιο στρογγυλεμένες άκρες και τη νέα γραμμή πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης. Ωστόσο, το layout της εφαρμογής παραμένει το ίδιο, με τη κύρια αλλαγή να είναι ότι εξαφανίστηκε η καρτέλα Μουσική και πλέον είναι προσβάσιμη μόνο από το κύριο μενού στα αριστερά.

Επιπλέον, οι σελίδες των εφαρμογών άλλαξαν και στο επίκεντρο υπάρχει η βαθμολογία και τα screenshots, ενώ στις εφαρμογές που έχουμε εγκατεστημένες θα βλέπουμε τις σημειώσεις έκδοσης. Ακόμη, η μπάρα προόδου download αντικαταστάθηκε με έναν κύκλο γύρω από το εικονίδιο της εφαρμογής, ο οποίος γεμίζει με την πρόοδο λήψης.

Αν δεν έχετε πάρει το νέο design, τότε βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την τελευταία έκδοση του Play Store (15.1.24) και καθαρίστε την μνήμη cache της εφαρμογής από τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου.

Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε την τελευταία έκδοση, μπορείτε να κάνετε εκκαθάριση της μνήμης cache και αναγκαστική διακοπή της εφαρμογής του Play Store. Αρκετοί χρήστες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη διαδικασία αναγκάζει το app να κάνει ενημέρωση.

Τώρα αν δεν δουλέψει τίποτα από τα παραπάνω, και δεν μπορείτε να περιμένετε, τότε κατεβάστε το apk της τελευταίας έκδοσης του Play Store από κάποια ιστοσελίδα, όπως το APKMirror.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος