Πρωτοβουλία του ΙΟΑΣ για τον καθαρισμό πινακίδων στους Αμπελόκηπους (video)

Πρωτοβουλία του ΙΟΑΣ για τον καθαρισμό πινακίδων στους Αμπελόκηπους (video)

Με σύνθημα «Καθαρές Πινακίδες – Ασφαλέστεροι Δρόμοι», σχεδόν 40 εθελοντές και μέλη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού και βελτίωσης των βανδαλισμένων πινακίδων οδικής σήμανσης σε κεντρικούς άξονες και παράπλευρες οδούς στους Αμπελόκηπους.

«Έχουν καθαριστεί μέχρι στιγμής από το Ι.Ο.ΑΣ και τους εθελοντές του πάνω από 1.000 πινακίδες στην Καλλιθέα, στο Μαρούσι, τη Δάφνη, στην Ηλιούπολη καθώς και στις Σέρρες 2 φορές και μάλιστα στις Σέρρες συμμετείχαν και 100 μαθητές λυκείου που είχαν εκπαιδευτεί από το Ι.Ο.ΑΣ.» δήλωσε η Μαρία Ατματζίδου, Σύμβουλος Επικοινωνίας & ΕΚΕ του Ι.Ο.ΑΣ

Στόχος της δράσης που ξεκίνησε το 2015 είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν οι καθαρές πινακίδες στην ασφαλή οδήγηση και την αποφυγή τροχαίων συμβάντων.

«Έχουμε έρθει εδώ και έχουμε χωριστεί σε 4 ομάδες, να καθαρίσουμε τις πινακίδες, να καταγράψουμε ότι προβλήματα υπάρχουν, όπως κλαδιά ή αν είναι πεσμένες πινακίδες και οτιδήποτε άλλο βλέπουμε και να τα στείλουμε μετά στις αρμόδιες υπηρεσίες για να μπορούν να κάνουν τα ανάλογα που πρέπει» είπε η Κική Τηλεμάχου, εθελόντρια Ι.Ο.ΑΣ.

Οι εθελοντές κατάφεραν να καθαρίσουν περισσότερες από 150 πινακίδες στους Αμπελόκηπους, μια περιοχή που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα κατεστραμμένων πινακίδων.

«Είναι σημαντικό ειδικά εμείς οι νέοι να περάσουμε αυτό το μήνυμα. Να διατηρούμε τις πινακίδες οδικής ασφάλειας καθαρές για την ασφάλεια όλων μας αλλά και για να ομορφύνουμε τις γειτονιές μας» πρόσθεσε ο Νίκος Κιούσης, εθελοντής .

«Με αυτές τις δράσεις αλλά να μην είναι μια φορά, να γίνονται συχνά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά» σχολίασε και ο Βασίλης Βοσίνας, εθελοντής. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ειρήνη Κυρίτση

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή

Αφήστε μια απάντηση