Κακή η Εθνική που ηττήθηκε με 2-1 από την Τουρκία στην Αττάλεια | Σε φιλικό αγώνα

Η προβληματική εμφάνιση συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο η ελληνική ομάδα απείλησε μόλις σε δύο περιτώσεις

Άχρωμη και υποτονική, η Εθνική ομάδα ηττήθηκε 1-2 στην Αττάλεια από την Τουρκία σε φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας, ενόψει των αγώνων που έπονται για την προκριματική φάση του Euro 2020 και οι οποίοι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αφορούν τις αναμετρήσεις με Ιταλία (8/6) και Αρμενία (11/6), στο ΟΑΚΑ.

Η απουσία των πυλώνων της άμυνας, Μανωλά και Παπασταθόπουλου, όπως επίσης και των Ζέκα, Δώνη αποδείχθηκε σημαντική, ακόμη κι έτσι όμως η συνολική εικόνα προβλημάτισε. Το πειραματικό σχήμα που παράταξε ο Άγγελος Αναστασιάδης, σε μια βραδιά όπου ντεμπούτο στη «γαλανόλευκη» ομάδα πραγματοποίησαν οι Πασχαλάκης, Ντουρμισάι και Κώτσιρας, έκανε εμφανείς τις αδυναμίες του από τα πρώτα λεπτά. Πέρα από την έλλειψη ομοιογένειας και αγωνιστικού προσανατολισμού, οι διεθνείς αγωνίστηκαν χωρίς ενέργεια και πάθος κι έτσι μόλις στο 17ο λεπτό βρέθηκαν να κυνηγούν την ανατροπή δύο τερμάτων!

Στο 11΄ ο Ουντέρ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, προχώρησε χωρίς να δεχθεί πίεση (!) και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 17΄, από μεγάλο σφάλμα του Σάμαρη στην άμυνα, που κράτησε υπερβολικά την μπάλα και πάσαρε λάθος, ο Καραμάν διπλασίασε με σουτ εντός περιοχής. Ένα κάκιστο ξεκίνημα που θύμισε έντονα εκείνο στη Βοσνία, όταν η εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν πανομοιότυπη, μόνο που απόψε δεν υπήρξε ίδια κατάληξη.

Η προβληματική εμφάνιση συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο η ελληνική ομάδα απείλησε μόλις σε δύο περιπτώσεις κι εκείνες από λάθη των Τούρκων και με σουτ εκτός περιοχής: στο 24΄ ο Σάμαρης «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι του Ουγκουρτσάν με σουτ από τα 25 μέτρα και στο 40΄ ο Φορτούνης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε άστοχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ένα λεπτό νωρίτερα, οι γηπεδούχοι είχαν απειλήσει και με τρίτο γκολ, όταν σε εκτέλεση φάουλ ο Γιοκουσλού βρήκε την μπάλα με τον… ώμο, της έδωσε ύψος κι εκείνη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη, που σίγουρα δεν έκανε το ντεμπούτο που ονειρευόταν στην Εθνική ομάδα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια ευκαιρία για την Τουρκία, όταν στο 49΄ ο Πασχαλάκης απέκρουσε το πλασέ του Τοσούν, ενώ ένα σουτ του Κολοβού μπλόκαρε ο Ουγκουρτσάν στο 50΄. Σταδιακά και με τις αρκετές αλλαγές ο ρυθμός έπεσε και το κοινό «σφύριξε» στις εξέδρες. Στο 80΄ ο «μεγάλος» Εμρέ Μπελόζογλου έγραψε ακόμη μία διεθνή συμμέτοχή παίρνοντας τη θέση του Τζενγκίζ Μεράς στο 80΄, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα μείωσε με κοντινό πλασέ ο Κουρμπέλης, «γλυκαίνοντας» τις εντυπώσεις ως προς το σκορ.

Κίτρινες κάρτες δέχηκαν οι Οζιακούπ και Κουρμπέλης.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σενιόλ Γκιουνές): Ουγκουρτσάν, Τσακίρ, Αϊχάν, Σογιουντσού, Μεράς (80΄ Εμρέ), Τουφάν (46΄ Ομούρ), Γιοκουσλού (61΄ Τεκντεμίρ), Ουντέρ, Γιαζιτσί (46΄ Καβετσί), Τοσούν (56΄ Γιαλτσίν), Καραμάν (46΄ Οζιακούπ).

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Πασχαλάκης, Κούτρης (46΄ Σταφυλίδης), Μαυρίας (73΄ Κώτσιρας), Βαλεριάνος (54΄ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης, Σιώπης (75΄ Μάνταλος), Σάμαρης, Πέλκας (46΄ Κολοβός), Φορτούνης, Μασούρας (65΄ Ντουρμισάι), Κουλούρης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση