Ηλιόπουλος: Η σημαντικότερη μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι να κάνουμε πράγματα για την πόλη μας (audio)

Ηλιόπουλος: Η σημαντικότερη μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι να κάνουμε πράγματα για την πόλη μας (audio)

Ήταν μικρή η συμμετοχή του κόσμου στον πρώτο γύρο. Το ποσοστό της συμμετοχής ήταν χαμηλότερο από αυτό στις ευρωεκλογές, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Το πρώτο που λέμε εμείς που κάνουμε την καμπάνια, είναι να λέμε στον κόσμο ότι είναι σημαντικό να πάει να ψηφίσει. Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αθήνας δεν είναι η ασφάλεια, ούτε η καθαριότητα, είναι ότι υπάρχουν καλοπροαίρετοι άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι μπορεί κάτι να αλλάξει στη Αθήνα, σημείωσε. Η σημαντικότερη μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι τα επόμενα 4 χρόνια να καταφέρουμε να κάνουμε πράγματα για την πόλη μας, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητές του αν εκλεγεί, ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι φάνηκε ότι πολύς κόσμος έχει διάθεση να συμμετέχει στην ανάδειξη της πόλης, να προσφέρει στην Αθήνα, όπως για τουριστικούς και οικονομικούς λόγους. Η Αθήνα έχει κάτι μοναδικό, μια ζωντάνια, που συνδυάζει πολλά πράγματα, διατηρεί ακόμη και στο κέντρο μεικτές χρήσεις, δηλαδή συνδυασμό κατοικίας, διασκέδαση και εμπορικής δραστηριότητας και αυτό πρέπει να προστατεύσουμε, υπογράμμισε.

Το ζήτημα της ανακύκλωσης και της καθαριότητας είναι πολύ κρίσιμο. Είμαστε μία πόλη που στέλνουμε για ταφή το 92% των απορριμάτων τη στιγμή που θα έπρεπε να στέλνουμε το 25%, υποστήριξε. Χρειάζονται πράσινο και αστικές υποδομές. Η Αθήνα είναι μία πόλη που τιμωρεί τα μικρά παιδιά, δεν υπάρχουν παιδικές χαρές. Θα έπρεπε να έχει 120. Η Αθήνα έχει σχεδόν 400 σχολικά συγκροτήματα, φανταστείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η εικόνα της πόλης, αν πρασίνιζαν οι ταράτσες σε αυτά τα κτήρια, πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Αναφερόμενος στην ενοικίαση κατοικιών μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών είπε ότι το πρόβλημα με τη βραχυχρόνια μίσθωση δεν είναι με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, το πρόβλημα είναι ότι μεγάλοι παίκτες REAL ESTATE, νομικά πρόσωπα, εταιρίες που αγοράζουν ολόκληρες πολυκατοικίες. Εμείς έχουμε πει ξεκάθαρα ότι πρέπει να αποκλειστούν τα νομικά πρόσωπα. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι στη δεδομένη τουριστική δραστηριότητα, τα ξενοδοχεία. Το δεύτερο ζητούμενο είναι πόσα διαμερίσματα ανά ΑΦΜ και το τρίτο που πρέπει να είναι στις αρμοδιότητες του δήμου ανάλογα με το οικιστικό απόθεμα, ο δήμος να βάζει ένα ημερολογιακό όριο. Αυτό είναι από τις βασικές μας διαφωνίες με τον Κώστα Μπακογιάννη, τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του πολίτη ανέφερε ότι το ζήτημα της ασφάλειας είναι κεντρικό. Αυτό το οποίο παράγει το αίσθημα ασφάλειας είναι η ζωντάνια της γειτονιάς, παράδειγμα, σε έναν εμπορικό δρόμο. Ο δήμος Αθηνών δεν έχει ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού, πρόσθεσε. Ο Δήμος πρέπει να έχει σκληρή αντιμετώπιση απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Δεν πιστεύω όμως ότι στο ζήτημα της καταστολής η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να αποκτήσει συναρμοδιότητες με την ΕΛ.ΑΣ, συμπλήρωσε.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Φωτογραφία: Eurokinissi/Μάρκος Χουζούρης

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση