Forbes: Η παραλία Βλυχού στην Ύδρα στις top ονειρικές παραλίες της Ευρώπης

Η οργανωμένη γραφική παραλία του Βλυχού στην Ύδρα, Πηγή φωτό: Δήμος Ύδρας

Η παραλία του Βλυχού στην Ύδρα περιλαμβάνεται στις 9 κορυφαίες ονειρικές παραλίες για το 2019 της Ευρώπης, που ανέδειξε η ιστοσελίδα για την προώθηση του ευρωπαϊκου τουρισμού, European Best Destinations. Αυτές ακριβώς τις παραλίες συστήνει στος διεθνές κοινό του με άρθρο του το Forbes και με τίτλο «Οι 9 πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης, που πρέπει να επισκεφθείτε αυτό το καλοκαίρι».

Για την παραλία του Βλυχού, το άρθρο ενημερώνει για το πώς φτάνει κάποιος στην Ύδρα από την Αθήνα και υπογραμμίζει ότι η παραλία είναι από τις μοναδικές αμμώδεις στην Ύδρα.

9 πιο όμορφες παραλίες στην Ευρώπη θα πρέπει να επισκεφθείτε αυτό το καλοκαίρι

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Δήμου Ύδρας, ο πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός του Βλυχού, με μαγευτική θέα και υπέροχα ηλιοβασιλέματα, προσφέρεται για οικογενειακό τουρισμό.

Κατάλευκα εξοχικά σπίτια με μεγάλες ολάνθιστες αυλές απλώνονται μέχρι τους πρόποδες του λόφου πάνω από την παραλία. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα γραφικά παραθαλάσσια εκκλησάκια, του Αγίου Χαραλάμπους στο πλάτωμα της κορυφής ενός βράχου που αναδύεται από τη θάλασσα, των Αγίων Κάρπου και Παπύλου (1815) και της Αγίας Παρασκευής που δεσπόζει πάνω στον ψηλό θαλασσοδαρμένο βράχο δίπλα στην παραλία, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα καταπληκτικής ομορφιάς.

Η οργανωμένη γραφική παραλία του Βλυχού με γκρίζα και κοκκινωπά μικρά βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, κατάλληλη και για μικρά παιδιά, είναι μια από τις ωραιότερες και δημοφιλεστερες παραλίες του νησιού.

Στο Βλυχό υπάρχουν θαυμάσιες γραφικές παραθαλάσσιες ταβέρνες, με φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά φαγητά, καθως και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για οικογένειες.

Οι υπόλοιπες 8 ονειρικές παραλίες της Ευρώπης, που είναι συνθέτουν τη λίστα των κορυφαίων στις επιλογές του European Best Destinations και προβάλλονται από το Forbes, είναι οι:

Nugal Beach, Κροατία

Porthminster Beach, Αγγλία

St. Nicholas Island, Μαυροβούνιο

Saleccia Beach, Κορσική- Γαλλία

Numana Alta Beach, Ιταλία

Positano Beach, Ιταλία

Cala Pregonda, Μενόρκα-Ισπανία

πηγή: tornosnews.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση