Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Tο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας γιορτάζει την Ημέρα Περιβάλλοντος την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 με ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις για σχολικές ομάδες και για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων.

Συγκεκριμένα, κατά τις ώρες 9:00-12:30 το Μουσείο υποδέχεται οργανωμένες σχολικές ομάδες (απαιτείται προ-συνεννόηση) ενώ κατά τις ώρες 11:00-19:00 υποδέχεται οικογένειες για να συμμετέχουν στις εξής εκπαιδευτικές δραστηριότητες:

  • Στο έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής» υλοποιείται η δράση «Μήπως είμαι… εκτός εποχής;». Τα φρούτα και τα λαχανικά τα βρίσκουμε πάντα στους πάγκους, αλλά έχουν κι αυτά την εποχή τους. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα συμβουλεύονται το εποχολόγιο της διατροφής, κατανοούν τη σημασία που έχει να καταναλώνεται κάθε προϊόν στην ώρα του και γεμίζουν το μανάβικο μόνο με οπωροκηπευτικά του καλοκαιριού ενώ …βοηθούν τα φρούτα και τα λαχανικά να βρουν την εποχή τους.
  • Στο έκθεμα «Γεια σου Πυθαγόρα!» υλοποιείται η δράση «Τίποτα για πέταμα!». Τόνοι σκουπιδιών μολύνουν το περιβάλλον μας. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, δεν πετούν τίποτα, επαναχρησιμοποιούν παλιά υλικά και τα μεταμορφώνουν σε έργα τέχνης!

info

  • Παιδικό Μουσείο της Αθήνας
  • Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19, Αθήνα
  • Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, 9:00-12:30
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας. 210.3312995 (εσωτ. 122)

Η αποστολή του Παιδικού Μουσείου Αθήνας 

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας υπάρχει για να υποστηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες να καταλάβουν και να χαρούν τον κόσμο στον οποίο ζουν και να κάνουν τρόπο ζωής τη δια βίου μάθηση. Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας θέλει να αποτελεί έναν φιλόξενο και ασφαλή χώρο έμπνευσης, ο οποίος με επίκεντρο το παιδί θα προωθεί την εξατομικευμένη μάθηση, τη δημιουργικότητα, την αποδοχή και τον σεβασμό του άλλου και θα συμβάλλει στην πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των μελλοντικών ενεργών πολιτών.

Συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ 

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας δημιουργήθηκε το 1994 και είναι αποτέλεσμα μιας πρωτοποριακής συνεργασίας του Σωματείου «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Λειτούργησε επί 22 χρόνια σε ένα νεοκλασικό κτίριο στην οδό Κυδαθηναίων 14 στην Πλάκα, ενώ το 2017 η συνδιοργάνωση συνεχίζεται και στο καινούριο κτήριο του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας, στο Ωδείο Αθηνών στην οδό Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19.

www.ert.gr

Τζένη Χαραλαμπίδου