ΔΕΠΑ : Σταθάκης κατά Τζώρτζη για την εμπλοκή με τους εργολαβικούς εργαζόμενους

Την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Δημήτρη Τζώρτζη ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, καταλογίζοντάς του ευθύνες για το χάος που έχει δημιουργηθεί με τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Δημήτρης Σταθάκης καταλογίζει στην ηγεσία της ΔΕΠΑ την κίνηση των δύο εργολαβικών εταιριών να υποβάλλουν αγωγή με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργολαβικών εργαζόμενων που συνεχίζονται για 11 ημέρες.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι πίσω από τις αγωγές των εταιριών βρίσκεται επί της ουσίας η ΔΕΠΑ και κατ’ επέκταση το υπουργείο Ενέργειας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Τζώρτζης αρνήθηκε να αποδεχθεί, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, να προσληφθούν από τη ΔΕΠΑ οι περίπου 200 εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Ωστόσο, η απεργία των εργαζομένων έχει προκαλέσει ανησυχία για ενδεχόμενα προβλήματα τροφοδότησης με φυσικό αέριο μεγάλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και ο ΟΑΣΑ -τα λεωφορεία κινούνται με φυσικό αέριο.

Παράλληλα, χθες θυροκολλήθηκε αγωγή στην Ομοσπονδία κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και κατά των δύο σωματείων των εργαζομένων ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ και ΣΕΦΑ ΔΕΠΑ για την συμμετοχή τους στην απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ.

Η Ομοσπονδία κατήγγειλε τη στάση της διοίκησης της ΔΕΠΑ και του υπουργείου που «σφυρίζει αδιάφορα, αναλύοντας προφανώς μόνο τα αποτελέσματα των εκλογών και επιτρέπει σε υπηρεσιακές Διοικήσεις να δρουν απεργοσπαστικά ποινοικοποιώντας τον αγώνα μας . Μάλλον ξεχνούν ότι ο αγώνας αυτός δίνεται γιατί κάποιοι αποδείχτηκαν ανίκανοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και νομίζουν ότι με μια απλή συγνώμη ξεχνιούνται όλα».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι αγωνίζονται για δουλειά με δικαιώματα, για κατάργηση των εργολαβιών και απευθείας εργασιακή σχέση με συμβάσεις αορίστου χρόνου στην επιχείρηση.

Την απόφαση για την απεργία έχει λάβει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, ενώ στο πλευρό των απεργών βρίσκεται το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας. Ακόμα τη στήριξη και αλληλεγγύη τους έχουν εκφράσει με κοινή τους ανακοίνωση, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα από όλη τη χώρα.

Και χθες πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΠΑ, ενώ το μεσημέρι έγινε νέα συγκέντρωση στο υπουργείο. Στη συνάντηση ο εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να δεσμευθεί για οτιδήποτε και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας.

Αφήστε μια απάντηση