Σαρρηγεωργίου : Υπέρ ενός ασφαλιστικού συστήματος τριών πυλώνων

Υπέρ ενός ασφαλιστικού συστήματος τριών πυλώνων τάχθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Eurolife ERB Ασφαλιστική, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, μιλώντας στο 12th Insurance Conference, στο οποίο τοποθετήθηκε και ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, με τις απόψεις που εξέφρασε να προκαλούν την έντονη αντίδραση του Μαξίμου.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου δήλωσε ότι, για πολλές δεκαετίες, είχε διαμορφωθεί ένα γενναιόδωρο κοινωνικό-ασφαλιστικό-δημόσιο σύστημα, ιδιαίτερα στις συντάξεις και την υγεία, που βασιζόταν, κατά κύριο λόγο, στο ευνοϊκό δημογραφικό κλίμα.

Έτσι, όπως είπε, «ο Έλληνας είχε συντάξεις με τα υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δωρεάν υγεία και η ιδιωτική ασφάλιση ήταν μακριά από το μυαλό του».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρρηγεωργίου, «ο Έλληνας ήταν κοινωνικά ασφαλισμένος από το κράτος, αλλά τώρα είναι επικίνδυνα ανασφάλιστος, διότι το κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να προσφέρει πια αυτά που προσέφερε, μέχρι τώρα. Το δημογραφικό έχει αναστραφεί» υποστήριξε ο κ. Σαρρηγεωργίου, τονίζοντας ότι η χώρα μας πρέπει άμεσα να ακολουθήσει το δρόμο που έχουν ακολουθήσει τόσες άλλες χώρες στον πολιτισμένο κόσμο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαρρηγεωργίου υπογράμμισε ότι το πρώτο ζητούμενο είναι ο τακτικός και συντεταγμένος διάλογος με την εκάστοτε κυβέρνηση, ανεξάρτητα με τον πολιτικό προσανατολισμό της κυβέρνησης, ενώ γνωστοποίησε ότι η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος θα καλέσει σε συνάντηση, στο αμέσως επόμενο διάστημα, στην Αθήνα ή στις Βρυξέλλες, όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές από όλα τα κόμματα.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση