Πώς οι έξτρα χρεώσεις στις αερομεταφορές κάνουν μια φθηνή πτήση ακριβή

Πηγή φωτό: Pixabay

Το ένα τρίτο του τελικού κόστους αερομεταφορών που καλούνται να καταβάλλουν οι Γερμανοί που ταξιδεύουν φέτος για διακοπές στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία, οφείλεται σε επιπλέον χρεώσεις υπηρεσιών όπως οι αποσκευές και η κράτηση θέσης, που προστίθενται ως επιπλέον κόστος στο βασικό ναύλο.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που διενήργησε η ADAC όσον αφορά το επιπλέον κόστος με το οποίο επιβαρύνονται οι Γερμανοί ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι όταν ταξιδεύουν με 12 αερομεταφορείς.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι σε 4 από τους 12 αερομεταφορείς, οι ναύλοι που συμπεριλαμβάνουν επιπλέον υπηρεσίες ήταν χαμηλότεροι σε σύγκριση με το τελικό κόστος φθηνών ναύλων με επιπλέον χρεώσεις για τις υπηρεσίες αυτές.

Μεγάλος παράγοντας αύξησης του κόστους είναι οι αποσκευές. Η μεταφορά αποσκευών 20 κιλών είναι δωρεάν μόνο στην Sunexpress, ανάμεσα στους αερομεταφορείς που διερευνήθηκαν, η φθηνότερη χρέωση προσφέρεται από την Pegasus Airlines (7 ευρώ) και η ακριβότερη από την Easyjet (34,77 ευρώ ανά αποσκευή), παρουσιάζοντας μεγάλη απόκλιση χρεώσεων.

Δείτε τις χρεώσεις των αεροπορικών εταιριών στην υπηρεσία επιλογής θέσης… 

Η δεύτερη ακριβότερη χρέωση ήταν της Condor (29,99 ευρώ) και οι υπόλοιποι αερομεταφορείς έχουν χρεώσεις από 19 έως 25 ευρώ.

Όλες οι αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν τη δωρεάν μεταφορά χειραποσκευής. Ωστόσο στις Ryanair / Laudamotion, υπάρχει περιορισμός στο μέγεθός της το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά ένα κουτί παπουτσιών. Στις Vueling και Condor επιτρέπεται μεταφορά χειραποσκευής έως 10 κιλών ενώ στις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρίες από 6 έως 8 κιλά. Η Easyjet δεν έχει όριο βάρους.

Επίσης, η κράτηση θέσης μπορεί να ανεβάσει αρκετά το κόστος της αερομεταφοράς. Η φθηνότερη υπηρεσία πρσφέρεται από τη Vueling (3,99 ευρώ) και τις Ryanair / Laudamotion (4 ευρώ), και η ακριβότερη από την Condor (12,99 ευρώ).

Η ADAC προτείνει στους καταναλωτές, προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις, να κάνουν κράτηση από νωρίς, καθώς οι τιμές συνήθως ανεβαίνουν όσο πλησιάζει ο χρόνος της πτήσης. Οι τουρίστες θα πρέπει να ελέγχουν κατά την κράτηση αν η επόμενη υψηλότερη τιμή είναι φθηνότερη από το χαμηλότερο ναύλο με επιπλέον χρεώσεις. Θα πρέπει να γίνεται διαδικτυακά η κράτηση για αποσκευές, γιατί κατά το τσεκ ιν στο αεροδρόμιο οι χρεώσεις ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο.

Δείτε πόσο χρεώνουν τις αποσκευές οι 12 αεροπορικές εταιρίες…

πηγή: tornosnews.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση