Κ. Μητσοτάκης: Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης αλλαγής

Κ. Μητσοτάκης: Πλησιάζει η ώρα της μεγάλης αλλαγής

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για μένα. Έρχομαι στον τόπο μου για πρώτη φορά έτοιμος να αντιμετωπίσω τις πρώτες εκλογές ως αρχηγός της ΝΔ. Αυτή η υποδοχή που μου επιφυλάξατε είναι συγκλονιστική. Σκέφτομαι αυθόρμητα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πόσο περήφανος θα ήταν σήμερα αν ήταν μαζί μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σε συγκέντρωση στα Χανιά.

«Τώρα θα πάμε μπροστά με όλους για το καλό όλων. Τη δύναμη που μου δίνετε θα σας τη δώσω πίσω στο πολλαπλάσιο. Δεσμεύομαι να απελευθερώσω όλες τις δυνάμεις της Κρήτης. Όχι μόνο για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας», πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στον Ελευθέριο Βενιζέλο είπε πως η Ελλάδα, περνάει όπως και στις δικές του εποχές στιγμές δύσκολες. «Έχουμε την ευκαιρία να βγούμε από την καθήλωση. Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε και θα το κάνουμε αποφασίζοντας σωστά στις 26 Μαΐου, την ημέρα που θα είναι η αφετηρία μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής», τόνισε

Αναφερόμενος στον Α. Τσίπρα, είπε παριστάνει το παιδί του λαού και καταλήγει να ταξιδεύει με κότερα ενώ «άλλος περπατά δίπλα σας στον ψηλορείτη». «‘Αλλος παριστάνει ότι θυμήθηκε τώρα το Βελουχιώτη και άλλος είχε, έχει και θα έχει πάντα στο γραφείο του τη φωτογραφία του Ελεύθεριου Βενιζέλου. Αλλος υπέγραψε τις Πρέσπες και άλλου οι προγόνοι πολέμησαν για τη Μακεδονία μας», είπε ο αρχηγός της ΝΔ και τόνισε πως είναι εδώ για να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες και να πει ότι θέλει να ενώσει τους Έλληνες.

«Μαζί θα νικήσουμε, ενωμένοι και όχι διχασμένοι. Την επόμενη Κυριακή πάμε στις κάλπες, σε μια αναμέτρηση κρίσιμη, με βάρος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουν συνήθως οι εκλογές για την ευρωβουλή. Θα είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 χρόνια που θα ακουστεί η φωνή των Ελλήνων», πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε, οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά τι έζησαν αυτά τα 4 χρόνια και δεν θέλουν να τα ξαναζήσουν. Γι’αυτό και με τη ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα να φύγει η χειρότερη κυβερνηση από τη μεταπολίτευση και μετά.

Αναφέρθηκε στον στόχο του να κάνει καλύτερη την ζωή των Ελλήνων, να ξαναγυρίσει η οικονομία στην ανάπτυξη, ο εθνικός πλούτος να μεγαλώσει και μερίδιο να έχουν όλοι οι Έλληνες. Όσο αυξάνεται το μέγεθος της οικονομίας, τόσο πρέπει να αυξάνουν και οι αμοιβές των πολιτών.

«Η φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματίζομαι έχει λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις για καλά αμειβόμενες δουλειές. Υγεία για όλους και δημόσια παιδεία που θα οπλίζει τα παιδιά με εφόδια για να βρίσκουν δουλειά. Δέσμευσή μου ότι κάθε περιφέρεια της χώρας θα έχει το δικό της πρότυπο σχολείο», δεσμεύτηκε ο αρχηγός της ΝΔ.

Όπως δήλωσε, για πρώτη φορά κόμμα της αντιπολίτευσης διαθέτει ένα τόσο πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα. «Δεν μου αρέσει η αντιπαράθεση και η παράθεση μέτρων. Δεν είμαι σαν τον κ. Τσίπρα που αραδιάζει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει. Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που είναι σήμερα. Καταργούμε τη μείωση του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μείωση αφορολόγητου που θα στερήσει από 1.1.2020 μία σύνταξη και ένα μισθό. Αυτοί που κατήργησαν το ΕΚΑΣ και πήραν 2000 ευρώ ετησίως από το εισόδημα κάθε συνταξιούχο έρχονται ως προστάτες. Βαφτίζουν ένα επίδομα ως 13η σύνταξη», τόνισε.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε η εργασία και το κέρδος να σταματήσουν να τιμωρούνται. Και το κράτος να πάψει να είναι συνέταιρος του μικρού επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία. Για αυτό προτεραιότητα θα πρέπει να είναι στις νέες δουλειές.

«Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Καλοπληρωμένες. Που θα προκύψουν μόνο απο μία έκρηξη επενδύσεων. Θα εργαστώ ώστε να σαρώσω όλα τα εμπόδια που εμποδίζουν σήμερα τις επενδύσεις στη χώρα μας. Απαιτώ από όλες τις επιχειρήσεις απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία», ανέφερε ο αρχηγός της ΝΔ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση