Astra Glass: Η Corning θα παρουσιάσει ένα νέο premium γυαλί για tablets, laptops και τηλεοράσεις

Techblog.gr

Η Corning αυτή τη περίοδο βρίσκεται στο Display Week στο San Jose της Καλιφόρνια. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η εταιρεία θα παρουσιάσει το νέο της προϊόν, το Astra Glass, το οποίο είναι για tablets, notebooks, και τηλεοράσεις.

Ένα από τα μεγαλύτερα προϊόντα της Corning είναι το Gorilla Glass, το οποίο θα το βρούμε σε πολλά smartphones παγκοσμίως. Η έκτη γενιά του Gorilla Glass θα συνεχίσει να είναι το γυαλί που θα επιλέγουν οι περισσότερες εταιρείες για τα flagships, τουλάχιστον μέχρι η Corning να βγάλει την επόμενη γενιά.

Το Astra Glass όμως έχει σχεδιαστεί για συσκευές μεγαλύτερες από ένα smartphone. Είναι σχεδιασμένο με ακρίβεια ώστε να επιτρέπει την επίτευξη υψηλότερης πυκνότητας εικονοστοιχείων σε οθόνες υψηλής απόδοσης. Αυτό θα δημιουργήσει φωτεινότερες, πιο γρήγορες και πιο ζωντανές εικόνες στα μελλοντικά tablet, φορητούς υπολογιστές και τηλεοράσεις 8Κ.

Η Corning αναφέρει πως το Astra Glass είναι η πιο premium επιλογή για μεγάλες οθόνες. Με άλλα λόγια αν στο μέλλον σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ένα tablet με Astra Glass πρέπει να προετοιμάσουμε την τσέπη μας.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων της Corning, Han Yim, υποσχέθηκε ότι όταν πρόκειται για οθόνες υψηλών προδιαγραφών το Astra Glass θα προσφέρει στους κατασκευαστές χαμηλή συνολική διακύμανση βάρους, μειωμένη κάμψη και χαμηλή διακύμανση του συνολικού πάχους.

Αν κρίνουμε από το OnePlus 7 Pro και την κορυφαία Fluid AMOLED οθόνη με τα 90Hz ρυθμό ανανέωσης, οι high-end οθόνες θα αποτελέσουν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των flagships. Οπότε, προτάσεις όπως το Astra Glass της Corning είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η βιομηχανία αυτή τη στιγμή.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος