Aντιφασιστικό κάλεσμα – Απάντηση στη συγκέντρωση Κασιδιάρη (video)

Aντιφασιστικό κάλεσμα – Απάντηση στη συγκέντρωση Κασιδιάρη (video)

Συλλαλητήριο με αντιφασιστικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Μεταξουργείο, ως απάντηση στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου της Χρυσής Αυγής για το Δήμο της Αθήνας, Ηλία Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν δύο κινητοποιήσεις, μία με συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στον Κεραμικό, από όπου οι συγκεντρωθέντες ξεκίνησαν πορεία με προορισμό την πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου πρόκειται να μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Η αστυνομία δεν άφησε τους διαδηλωτές να προχωρήσουν στην οδό Σπύρου Πάτση, αλλά ορισμένα άτομα από τη συγκέντρωση κινήθηκαν προς το παράρτημα του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου στη λεωφόρο Αθηνών όπου επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα στις 19.20 στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Ναυπλίου, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και δημιουργήθηκε ένταση για αρκετή ώρα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να διακοπεί για αρκετή ώρα η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Χωρίς πρόβλημα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η δεύτερη αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε προγραμματίσει η ΚΕΕΡΦΑ στον σταθμό μετρό του Μεταξουργείου, ενώ ακολούθησε πορεία από την οδό Αχιλλέως μέχρι την πλατεία Καραϊσκάκη.

Μετά τη λήξη της κινητοποίησης η ΚΕΕΡΦΑ χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της «φιάσκο» τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε μπροστά στον αστυνομικό κλοιό, στην Σπύρου Πάτση και Λεωφόρο Καβάλας υπήρχαν τα πανό της ΚΕΕΡΦΑ, της Ανταρσια στις γειτονιές της Αθήνας, του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και της ΟΡΜΑ. Μίλησαν η Ντίνα Γκαρανέ, μέλος του ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας που πήρε απόφαση για συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση, η Ζανέτα Λυσικάτου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ο Τζαβέντ Ασλάμ μαζί με τον Χαντίμ Χουσείν, πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιος Δήμαρχος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος και υποψήφια Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη.

Αντιπροσωπεία της αντιφασιστικής διαδήλωσης ζήτησε από τον επικεφαλής της Αστυνομίας να αποσύρουν τις κλούβες ώστε να βαδίσει ανεμπόδιστη η κινητοποίηση και μετά από συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία αρνήθηκαν.

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία προς το κέντρο και κατάληξη στην Πλατεία Καραϊσκάκη».

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση