Το σχέδιο ελέγχων της εφορίας – Ποιοι μπαίνουν στο «στόχαστρο»

Σαρωτικούς ελέγχους σε όσους φορολογούμενους γυρίσουν την πλάτη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία πρόκειται να ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι 120 «ράμπο» θα πιάσουν δουλειά  στο Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής και θα επικεντρωθούν στους φορολογούμενους που χρωστούν μικρά ποσά και κυρίως μέχρι 5.000 ευρώ οι οποίοι αποτελούν την πλειονότητα των οφειλετών του Δημοσίου.

Η ΑΑΔΕ κάλεσε όσους εφοριακούς ενδιαφέρονται να αποστείλουν βιογραφικό και αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόσπασή τους.

Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1ην Νοεμβρίου ενώ το κυνήγι των οφειλών θα γίνεται πανελλαδικά. Οι εφοριακοί θα μπορούν να εισπράξουν οφειλές οπουδήποτε στην επικράτεια, των φορολογούμενων που υπάγονται σε οποιαδήποτε ΔΟΥ της περιφέρειας Αττικής, παράλληλα με τις κατά τόπον αρμόδιες Δ.Ο.Υ., οι οποίες θα εξακολουθούν να έχουν αρμοδιότητα για την επιδίωξη είσπραξης των οφειλών αρμοδιότητάς τους.

Οι υπάλληλοι της νέας εισπρακτικής υπηρεσίες εκτός από το στενό μαρκάρισμα των οφειλετών, θα εγκρίνουν, θα ελέγχουν και θα παρακολουθούν τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν υπαχθεί ή θα ενταχθούν οι φορολογούμενοι  ενώ παράλληλα θα ελέγχουν  και θα συντάσσουν εκθέσεις για τον  χαρακτηρισμό οφειλών αρμοδιότητας του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών Αττικής ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

Αφήστε μια απάντηση