Δ. Κουτσούμπας: «Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που πιάνει τόπο»

Δ. Κουτσούμπας: «Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που πιάνει τόπο»

Με απότιση φόρου τιμής στον απαράμιλλο ηρωισμό του λαού της Κρήτης και στον απελευθερωτικό αγώνα του ενάντια στον φασιστικό άξονα, 78 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, ξεκίνησε την αποψινή του ομιλία στο Ηράκλειο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέροντας «διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε. Στα βήματά τους συνεχίζουμε».

Κάλεσε σε μάχη «πόρτα-πόρτα, άνθρωπο τον άνθρωπο» για να μην πιάσει τόπο το πονηρό επιχείρημα της χαμένης ψήφου που επιστράτευσαν, Τσίπρας και Μητσοτάκης».

«Χαμένη ψήφος για τον λαό, είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, στα κόμματα του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ που τον ματώνουν χρόνια τώρα» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι «η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που πιάνει τόπο γιατί την επόμενη μέρα θα κατατεθεί σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Θα την βρει μπροστά του ο λαός στους αγώνες για να εμποδιστεί η αντιλαϊκή πολιτική».

Απευθυνόμενος «σε όσους αναρωτιούνται αν είναι ίδιοι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης» είπε «όχι τους απαντάμε έχουν και διαφορές. Για παράδειγμα, ο Μητσοτάκης δε θα πήγαινε ποτέ στη Λαμία για να επικαλείται τον Βελουχιώτη, προκειμένου να δικαιολογήσει την όντως αντιλαϊκή πολιτική του».

«Ο Τσίπρας πήγε χτες, αφού πρώτα έχει υποκλιθεί στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, αφού έχει ψηφίσει μέτρα και μνημόνια, αφού έχει υπογράψει με ακροδεξιούς την ανιστόρητη προπαγάνδα του Τσόρτσιλ και του Τρούμαν, όσων σκότωναν κομμουνιστές, όπως ο Βελουχιώτης. Κι επειδή ο κ. Τσίπρας δεν τα γνωρίζει αυτά και καλά, να του θυμίσουμε ότι ο λόγος του Βελουχιώτη έχει και συνέχεια. Μιλάει για τον πραγματικό εχθρό του λαού, αναφερόμενος σε κεφαλαιοκράτες, στα «καράβια του Εμπειρίκου», τότε όπως είπε, δηλαδή στους εφοπλιστές, στους οποίους ο κ. Τσίπρας σήμερα τους κάνει όλα τα χατίρια, όπως του κάνουν κι αυτοί για να ξεκουράζεται στα κότερά τους. Ανατριχιάζουμε όλοι εμείς, τα παιδιά των ηρώων της Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού ακούγοντας τον. Θα βγουν από τους τάφους τους αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους για ανώτερα ιδανικά και όχι για το προσωπικό τους βόλεμα» τόνισε.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι «οι επιμέρους διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αποτελούν οξυγόνο για το σύστημα και για το δικομματικό παιγνίδι που παίζουν σε βάρος του λαού».

Όπως είπε, «το σύστημα της διαφθοράς και της σαπίλας, δεν έχει ανάγκη δύο εντελώς ίδια κόμματα. Έχει ανάγκη και αυτόν που ωμά και κυνικά, ολοκάθαρα, θα διατυπώνει τις εντολές του κεφαλαίου, όπως κάνει ο Μητσοτάκης, έχει όμως ανάγκη και αυτόν που θα τις υλοποιεί – πολλές φορές και πιο αποτελεσματικά – αλλά είτε θα τις κρύβει, είτε θα τις εμφανίζει ως φιλολαϊκές, μάλιστα με προοδευτικό προσωπείο, όπως ακριβώς κάνει ο Τσίπρας»».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στις «άθλιες συνθήκες των εργαζομένων στον τουρισμό» στην Κρήτη παρά την τουριστική ανάπτυξη την τελευταία 8ετία, καθώς και στην καταστροφή την ίδια περίοδο σχεδόν του 1/3 των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών και μικρών επιχειρηματιών στο νησί.

Μίλησε για συνέχιση του ξεκληρίσματος της φτωχομεσαίας αγροτιάς, τραγική κατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου, έλλειψη υποδομών και μέτρων προστασίας της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της Κρήτης καθώς και τα εντελώς ανεπαρκή, για τις λαϊκές ανάγκες και αποζημίωση λόγω των καταστροφών, ποσά για την αποκατάσταση των ζημιών και την έκτακτη επιχορήγηση για το νομό Χανίων.

Εξέφρασε μεγάλες επιφυλάξεις για το αν θα προχωρήσουν τα άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κρήτη «γιατί σε αυτά δεν προβλέπονται διόδια».

Ως προς το Αεροδρόμιο Καστελίου είπε ότι «θα εξασφαλίσει τεράστια και σίγουρα κέρδη στην κοινοπραξία ξένων και ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων» αποτελώντας «ληστρική επένδυση σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της περιοχής λόγω αλλαγής χρήσεων γης, βίαιου εκτοπισμού μεγάλου αριθμού αγροτοκτηνοτρόφων και υποβάθμισης της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, με σοβαρές συνέπειες στην υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου».

«Εκτός των άλλων, καλύπτει στρατιωτικές – κατασκοπευτικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και διευρύνει την επιχειρησιακή του ικανότητα στην περιοχή φέρνοντας τεράστιους κινδύνους για το λαό» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι παρά την προπαγάνδα για οφέλη από τη μετατροπή της Κρήτης σε ενεργειακό κόμβο, οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι τα μονοπώλια.

Σημείωσε ακόμα ότι η διασφάλιση της παρουσίας της αμερικανικής στρατιωτικής μηχανής μέσω της παραχώρησης στην Exxon δεν αποτελεί ασπίδα προστασίας και για την Ελλάδα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

«Ούτε τα δήθεν ευρωπαϊκά σύνορα της ΕΕ ούτε οι συμμαχίες εντός του ΝΑΤΟ, απέτρεψαν τόσα χρόνια την επιθετικότητα της Τουρκίας. Το αντίθετο μάλιστα. Τους αποθράσυναν» υπογράμμισε.

Είπε ακόμη «τον φασισμό δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν, αυτοί που του στρώνουν το έδαφος, αυτοί που υπηρετούν το ίδιο σύστημα με αυτόν. Απάντηση στον φασισμό είναι μόνο ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, που μπορεί να γκρεμίσει την ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση».

Επισήμανε ότι δεν είναι αριστερή προοδευτική πολιτική η ανακύκλωση της φτώχειας και τα δώρα στο κεφάλαιο, ούτε συνιστά πρόοδο «να δίνεις γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» και ταυτόχρονα «να παραμυθιάζεις το λαό ότι αν η Ελλάδα είναι το καλό παιδί των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή, θα βγει κερδισμένη, ιδιαίτερα τώρα που οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας περνούν κρίση».

Σημειώνοντας ότι οι αξιώσεις της Τουρκίας φθάνουν μέχρι τα ανοιχτά της Κρητης και εξαγγέλλει γεώτρηση μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ, εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για καλλιέργεια επικίνδυνου εφησυχασμού, όταν λέει πως «η γεώτρηση θα είναι «τζούφια» γιατί η Τουρκία δεν έχει καλό… γεωτρύπανο» και υπογράμμισε ότι το θέμα αυτή τη στιγμή είναι «η δημιουργία τετελεσμένων και γκρίζων ζωνών».

Πρόσθεσε ότι στα ζητήματα αυτά υπάρχει πλήρης ομοφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Είπε ότι το ΚΚΕ «χτυπάει καμπανάκι επαγρύπνησης και οργανώνει την πάλη για να κλείσουν οι βάσεις, να γυρίσουν οι Έλληνες στρατιώτες από το εξωτερικό, για να ξεκουμπιστεί το ΝΑΤΟ από τη χώρα», προσθέτοντας «και αυτό πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα κριτήριο ψήφου».

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το πραγματικό δίλημμα για τον λαό είναι «θα συνεχίσουμε στον ίδιο γνώριμο δρόμο που μας έφτασε ως εδώ, ή θα δυναμώσουμε τη Λαϊκή Αντιπολίτευση, κόντρα στον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τα στηρίγματά τους είτε αυτά βρίσκονται σε κυβερνήσεις, είτε στους δήμους και τις περιφέρειες;».

«Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις τοπικές εκλογές, κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά: Για να βγει την επόμενη ημέρα δυνατότερος ο λαός» κατέληξε στην ομιλία του ο γγ της ΚΕ του Κόμματος.

Στην συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Σάββας Βασιλειάδης και Σεμίνα Διγενή, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μανώλης Συντυχάκης και ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση