Viva Tech 2019: Ο Μακρόν παίρνει θέση για την εμπορική διαμάχη μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου

Viva Tech 2019: Ο Μακρόν παίρνει θέση για την εμπορική διαμάχη μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε την έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας Viva Tech που άνοιξε τις πύλες της σήμερα στο Παρίσι και θα διαρκέσει έως τις 18 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, έκανε έκκληση για συνεργασία και πολυμέρεια στον τομέα της τεχνολογίας, αναφερόμενος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ως προς τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και να αναγγείλει τη λήψη μέτρων για την προστασία τους.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι δεν είναι «σκόπιμο να ξεκινήσει τώρα ένας τεχνολογικός ή εμπορικός πόλεμος εναντίον οποιασδήποτε χώρας. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να κάνουν επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στη Γαλλία». Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να υπερασπιστούμε την εθνική ασφάλεια μιας χώρας ή να μειώσουμε τις εντάσεις, συνέχισε. «Η προοπτική μας δεν είναι να εμποδίσουμε την Huawei ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, αλλά να διατηρήσουμε την εθνική μας ασφάλεια και την ευρωπαϊκή κυριαρχία», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Τόνισε δε, ότι η Γαλλία και η Ευρώπη είναι ρεαλιστές. «Θέλουμε να αναπτύξουμε την απασχόληση, τις επιχειρήσεις, την καινοτομία, πιστεύουμε στη συνεργασία και την πολυμέρεια. Σχετικά με το 5G δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην πρόσβαση στις βασικές τεχνολογίες δικτύου για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ασφάλειας», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

ΠΗΓΗ: LCI

 

 

www.ert.gr

Εύη Τσιριγωτάκη

Αφήστε μια απάντηση