Nintendo GameCube: YouTuber δημιούργησε πλήρως λειτουργική mini έκδοση και χειριστήριο [βίντεο]

Techblog.gr

Η Nintendo στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει δύο εξαιρετικά επιτυχημένες επανεκδόσεις των ρετρό κονσολών NES Classic και SNES Classic. Ωστόσο, από τότε η εταιρεία δεν συρρίκνωσε άλλες κονσόλες.

Εφόσον λοιπόν η Nintendo δεν ενδιαφέρεται, η YouTuber Madmorda αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και δημιούργησε ένα πλήρως λειτουργικό μικροσκοπικό Nintendo GameCube.

Η κονσόλα διαθέτει τέσσερις λειτουργικές θύρες controller και παίρνει ενέργεια από μία θύρα micro-USB. Επίσης, η mini κονσόλα είναι εξοπλισμένη με μία θύρα USB Type-A στην οποία μπορεί να συνδεθεί ο USB GameCube adapter του Wii U.

Η Madmorda αντί να χρησιμοποιήσει ένα Raspberry Pi ή ένα άλλο μίνι υπολογιστή, προτίμησε να εκμεταλλευτεί την πλακέτα που αφαίρεσε από ένα Wii. Έπειτα από αρκετές τροποποιήσεις κατάφερε να μικρύνει αρκετά την πλακέτα ώστε να χωράει στο κουτί του μικροσκοπικού Nintendo GameCube.

Η CPU και η GPU του Wii είναι βασικά ταχύτερες, μικρότερες και πιο αποδοτικές εκδόσεις του GameCube. Κάτι που καθιστά το hardware πλήρως συμβατό και κατάλληλο για αυτού του είδους τα mods.

Η κονσόλα εξάγει σύνθετο βίντεο μέσω ενός συνδέσμου 3,5 χιλ. και τα χειριστήρια συνδέονται μέσω κλασικής θύρας ακουστικών. Ωστόσο, λειτουργεί και με τα αυθεντικά GameCube χειριστήρια είτε μέσω ένος 3.5mm ή USB αντάπτορα. Επίσης, η Madmorda δημιούργησε και πλήρως λειτουργικό μίνι GameCube pad.

Εφόσον η Nintendo φαίνεται να μην έχει διάθεση να προχωρήσει στην επανακυκλοφορία ακόμη περισσότερων ρετρό κονσολών, είναι ωραίο να βλέπουμε την κοινότητα να δημιουργεί δικές της DIY εκδοχές.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος