Eurogroup : Ελπίδα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της εκφράζουν οι ΥΠΟΙΚ

Χωρίς να τοποθετηθεί επί της ουσίας για το πακέτο παροχών και φοροελαφρύνσεων της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, προσθέτοντας πάντως ότι αναμένει από τη χώρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Δεν απέκλεισε δε το ζήτημα της Ελλάδας να τεθεί στο Eurogroup που βρίσκεται σε εξέλιξη παρά το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται επισήμως στην ατζέντα.

Πιο βέβαιοι ότι το θέμα των παροχών και κατά πόσο συνάδουν με τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί θα συζητηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης εμφανίστηκαν άλλοι αξιωματούχοι. Αποκλείεται να μην ζητηθούν εξηγήσεις και διευκρινήσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Eurogroup, προεξοφλούσαν.

Σεντένο : Σημαντικά αποτελέσματα στην υλοποίηση των στόχων των πλεονασμάτων

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης κατά την είσοδό του στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο επικεφαλής του Eurogroup αρκέστηκε στην επισήμανση ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο Μ. Σεντένο επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν είναι στη ατζέντα της συνεδρίασης και ότι οι θεσμοί βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης της τρίτης έκθεσης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.

Σημείωσε, όμως, ότι θα μπορούσε να προκύψει κάποια συζήτηση για το ζήτημα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα. Και αυτά συνοδεύτηκαν από ανάπτυξη», είπε ο Μ. Σεντένο, προσθέτοντας ότι αναμένει πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Αφήστε μια απάντηση