Κτηματολόγιο: Παράταση δηλώσεων και με τον νόμο

Σε επιπλέον παράταση για τη συλλογή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο προχωράει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της χαμηλής προσέλευσης ιδιοκτητών στο Κτηματολόγιο, το υπουργείο Περιβάλλοντος δέχεται πιέσεις τόσο από βουλευτές όσο και από φορείς απ’ όλη την Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσει σε επιμήκυνση του χρόνου ώστε να πειστούν όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους.

Για να αλλάξουν όμως τα χρονικά όρια που προβλέπονται θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται η κατάθεση σχετικής τροπολογίας από βουλευτές προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως στον υπουργό Περιβάλλοντος για την παράταση.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί – μέχρι στιγμής – είναι αν η παράταση (που εκτιμάται σε τουλάχιστον τρεις μήνες) θα δοθεί τμηματικά (όπως γίνεται έως τώρα) ή άπαξ. Ωστόσο, το πιθανότερο σενάριο είναι να δοθεί τμηματικά για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να σπεύσουν οι ιδιοκτήτες την τελευταία στιγμή να δηλώσουν τα ακίνητά τους.

Το θέμα αναμένεται να διευθετηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, αφού ήδη άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη των προβλεπόμενων παρατάσεων. Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 λήγει το χρονικό περιθώριο των προβλεπόμενων παρατάσεων για τα Δωδεκάνησα (Κάλυμνος, Κως και Ρόδος), ενώ στις 10 και 17 Ιουνίου λήγει το εξάμηνο για πολλές άλλες περιοχές.

-Ποιοι είναι οι λόγοι της χαμηλής προσέλευσης των ενδιαφερομένων στο Κτηματολόγιο;

-Πόσα ακίνητα έχουν δηλωθεί μέχρι στιγμής;

-Ποιους αφορά το τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης 

Παράταση δηλώσεων και με τον νόμο

Αφήστε μια απάντηση