Εκπληκτικός Αντετοκούνμπο: Νίκη των Μπάκς στους τελικούς στο NBA

Οι Μπακς βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς απέναντι στο Τορόντο, όμως δεν είχαν καμία διάθεση να υποστούν το break

Αφού δεν έχασαν αυτό το ματς πώς θα χάσουν; Οι Μπακς τα… έσπασαν από το τρίποντο (11/44), κυνηγούσαν σχεδόν σε όλο το ματς στο σκορ, ακόμη και με διψήφιες διαφορές όμως τελικά νίκησαν. Με εξαιρετική τέταρτη περίοδο (32-17 το σκορ) και MVP τον Λόπεζ, τα «ελάφια» επικράτησαν με 108-100 στο Μιλγουόκι κι έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών της Ανατολής.

Όσο για τον Γιάννη, μπορεί να μην ήταν το καλύτερο παιχνίδι του, όμως και πάλι ήταν «κολόνα» για την ομάδα του. Με τις διεισδύσεις του «έφθειρε» την αντίπαλη άμυνα, έχοντας 9/12 βολές, τις περισσότερες εκ των οποίων στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Οταν δηλαδή τον χρειάστηκε η ομάδα του κρατώντας την κοντά στο σκορ. Γενικότερα ο «Greak Freak» είχε μια «γεμάτη» παρουσία με 24π., 14 ριμπάουντ, 6 ασίστ,. 2κλ. και 3 τάπες.

Από την άλλη οι Ράπτορς έχασαν τεράστια ευκαιρία για να σπάσουν την έδρα, καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς ήταν καλύτεροι και ήλεγχαν τον ρυθμό. Σπουδαίοι Λέοναρντ και Λάουρι με 31 και 30 πόντους αντίστοιχα.

Την Παρασκευή το δεύτερο παιχνίδι και πάλι στις 03:30 (στο Μιλγουόκι)τα ξημερώματα για την Ελλάδα.

Το πρώτο δωδεκάλεπτο δεν εξελίχθηκε καλά για τους Μπακς, παρότι ο Γιάννης μπήκε… φουριόζος έχοντας 6π. γρήγορους πόντους. Η διαφορά έγινε στα σουτ έξω από τη γραμμή του τριπόντου, με τους γηπεδούχους να τα… σπάνε με 3/15, εν αντιθέσει με τους Ράπτορς που είχαν το πολύ καλό 6/13 (μέσα από εξαιρετικό passing game).

Ο Λέοναρντ ήταν ζεστός, η πολυφωνία και από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του πολύτιμη και έτσι ι διαφορά παγιώθηκε γρήγορα σε διψήφιο αριθμό (8-19, 15-28).
Και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου η κατάσταση παρέμενε ίδια. Το Τορόντο συνέχιζε να βρίσκει λύσεις από μακριά (Πάουελ) και έχοντας παράλληλα άψογες επιστροφές είχε αποτρέψει κάθε προσπάθεια αφνιδιασμού για την παρέα του Γιάννη.

Η ομάδα του Νερς έδειχνε τάσεις… φυγής στο σκορ (28-40), όμως κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Λόπεζ. Ο «σέντερ/γκαρντ» των Μπακς έδωσε ενέργεια και επιτέλους σκοράρισμα από μακριά για να φέρει την ομάδα του στο (39-42 του 18′). Η ομάδα του Μπουντενχόλζερ όμως δεν κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ. Κι αυτό καθώς ο Γιάννης έμοιαζε «ξένο σώμα» αφού δεν μπορούσε να κάνει αισθητή την παρουσιά του. Πότε ο Σιάκαμ και πότε ο Λέοναρντ βρίσκονταν στον δρόμο του, ενώ όταν επιχειρούσε να κάνει μπάσιμο, έκλειναν… όλοι πάνω του με πρώτο και καλύτερο τον Μαρκ Γκασόλ.

Ετσι ο «Greek Freak» περιορίστηκε στους μόλις 4π. στη δεύτερη περίοδο κλείνοντας το πρώτο μέρος στους συνολικά 13. Πάντως το 51-59 μετά από 24 λεπτά ήταν μάλλον κολακευτικό για τους Μπακς αν αναλογιστεί κανείς οτι σούταραν με το κακό 6/23 την ώρα που αντίπαλοί τους είχαν από το τρίποντο 10/22.

Ο Μπλέντσο έδωσε πόντους στο ανοικτό γήπεδο στο τρίτο δωδεκάλεπτο (που τόσο έλειπαν στους γηπεδούχους), ενώ η άμυνα είχε επιτέλους «σφίξει». Ο Γιάννης, με το σκορ στο 62-63 είχε την ευκαιρία να φέρει μπροστά την ομάδα του μετά από πολύ ώρα, πέταξε όμως την ευκαιρία στα σκουπίδια (0/2 βολές). Σαν να μην έφτανε αυτό ακολούθησε ξέσπασμα από τουυς Ράπτορς. Λάουρι και Λέοναρντ έδωσαν σπουδαίες λύσεις στην ομάδα τους και έτσι η διαφορά ευκτοξεύτηκε ξανά σε διψήφιο αριθμό (62-72).

Πάντως η ομάδα του Νερς δεν μπορούσε να ξεφύγει περισσότερο, καθώς ο «Greek Freak» έχοντας γίνει πιο επιθετικός, πήγαινε συχνά πυκνά στη γραμμή κρατώντας τους Μπακς κοντά στο σκορ. Πάντως ένα buzzer beater του Σιάκαμ μπροστά στον Ελληνα σταρ έδωσε αέρα 7 πόντων στους φιλοξενούμενους ενόψει των τελευταίων 12 λεπτών.

Δύο τρίποντες βόμβες του Λόπεζ και ένα ζευγάρι βολών όμως έφεραν και πάλι μπροστά τους Μπακς (84-83 στο 38′) για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο του ματς. Τα δεδομένα είχαν αλλάξει, η ψυχολογία είχε αλλάξει και αυτό αποτυπώθηκε στο παρκέ. Την πιο κατάλληλη στιγμή αρκετοί από τους συμπαίκτες του Γιάννη (όπως οι Μίροτιτς και Μίντλετον) αφυπνίστηκαν, με τους Μπακς να βρίσκονται ξανφικά στο +5 (96-91), μετά από επιμέρους 20-8!

Ο εκπληκτικός Λάουρι κρατούσε μόνος τους τους Ράπτορς, όμως η τελευταία φορά που προηγήθηκαν ήταν το 99-100, τρία λεπτά πριν το φινάλε του ματς. Ο Λόπεζ με ένα κάρφωμα στον αιφνιδιασμό και μία βόμβα από τρίποντο, έφερε τα ελάφια στο +4 (104-100) με 1:55 για το τέλος.

Στη συνέχεια Μπλέντσο και Μίντλετον ευστόχησαν στα ζευγάρια βολών που κέρδισαν, ο Γιάννης έριξε μια μεγάλη τάπα στον Λάουρι και κάπως έτσι ήρθε τη νίκη για το Μιλγουόκι και το 1-0 στη σειρά.

Τα δωδεκάλεπτα: 23-34, 51-59, 76-83, 108-100

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση