Samsung Galaxy A: Πούλησαν πάνω από 5 εκατομμύρια συσκευές μέσα σε 70 ημέρες

Techblog.gr

Η Samsung νωρίτερα φέτος κυκλοφόρησε την νέα σειρά smartphones Galaxy A και έθεσε ως στόχο τη δημιουργία $4 δις εσόδων από τη σειρά αυτή μέσα στο 2019. Φαίνεται πώς τελικά η εταιρία θα πετύχει τον στόχο της, και ίσως τον ξεπεράσει.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Samsung India, Ranjivjit Singh, ανακοίνωσε ότι στην Ινδία έχει πωληθεί ο αριθμός ρεκόρ των 5 εκατομμυρίων Samsung Galaxy A smartphones σε μόλις 70 ημέρες από την κυκλοφορία τους. Τα έσοδα της εταιρείας από αυτές τις πωλήσεις ανέρχονται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Απρίλιο η Samsung ανέφερε πως η σειρά Galaxy A είχε πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια συσκευές σε μόλις 40 ημέρες, δημιουργώντας έτσι έσοδα 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μερίδιο αγοράς των midrange και budget συσκευών της Samsung τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μία τεράστια πτώση, άνευ προηγουμένου. Προφανώς, η βασική αιτία αυτής τη πτώσης είναι η κυριαρχία των κινέζικων κατασκευαστών όπως η Huawei, η Xiaomi, η Honor, η Realme, και άλλες.

Τον Φεβρουάριο η κορεάτικη εταιρεία αποφάσισε να συγχωνεύσει τις σειρές Galaxy J και Α. Λίγο μετά κυκλοφόρησε τα νέα μοντέλα της ανανεωμένης σειράς Galaxy A, στοχεύοντας την αγορά των millennials.

Πέραν των μοντέλων που είχε παρουσιάσει μαζικά, η Samsung δεσμεύτηκε ότι θα κυκλοφορεί ένα νέο Galaxy A μοντέλο κάθε μήνα.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος