PanzerGlass Super+: Πώς μετράμε την αντοχή στα τζαμάκια και τι σημαίνουν τα 7 Mohs

Techblog.gr

Όταν ψάχνουμε για προστατευτικό οθόνης βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν δείκτη σκληρότητας ο οποίος στον απλό χρήστη δεν λέει απολύτως τίποτα. Γιαυτό και εμείς θα προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο δείκτης και πώς τον μετρούν οι εταιρείες;

Οι κατασκευαστές προστατευτικών για οθόνες κάθε είδους, όπως η PanzerGlass, αναφέρονται στην αντοχή του γυαλιού με μία κλίμακα η οποία αντιπροσωπεύει τη σκληρότητα του μολυβιού και κυμαίνεται από 9B έως 9H.

Στην ουσία η κλίμακα μετρά τη δυνατότητα του μολυβιού να ξύσει την επιφάνεια του προστατευτικού, αν ασκηθεί αρκετή πίεση. Αν το προϊόν έχει λάβει βαθμό σκληρότητας 9H, τότε όση δύναμη και να ασκήσουμε δεν πρόκειται να χαράξουμε το προστατευτικό. Οπότε, τα περισσότερα προϊόντα από γυαλί έχουν βαθμό σκληρότητας 9Η, αλλά οι ταινίες ΡΕΤ βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο της κλίμακας.

Πώς μετράμε την αντοχή στα τζαμάκια και τι σημαίνει ότι τα PanzerGlass Super+Glass  έχουν 7 Mohs;

Μία πιο ακριβής κλίμακα είναι η Mohs, η οποία περιγράφει τη σκληρότητα του ίδιου του υλικού. Η κλίμακα Mohs εκτείνεται από το 1 έως το 10, όπου το 10 περιγράφει το διαμάντι και το 1 έχει δοθεί στην τάλκη. Βέβαια, το διαμάντι δεν είναι μόνο δέκα φορές πιο ισχυρό από την τάλκη, στην πραγματικότητα είναι 1600 φορές ισχυρότερο.

Γι’ αυτό και η κλίμακα Mohs βασίζεται σε κατηγορίες υλικών. Στην κλίμακα Mohs, ένα φιλμ βρίσκεται στο 1,0 αφού είναι πολύ εύθραυστο. Αντίστοιχα, ένα κανονικό γυαλί που πωλείται στην αγορά φτάνει μέχρι το 5,0. Από την άλλη ένα απλό PanzerGlass φτάνει το 6,5, ενώ ένα γυαλί Super+ τοποθετείται στη βαθμίδα 7,0 και είναι 20% ισχυρότερο από το εισαγωγικό PanzerGlass.

Η PanzerGlass είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε στην Δανία το 2013 και εξειδικεύεται στην κατασκευή αντιχαρακτικών γυαλιών αντοχής χρησιμοποιώντας κορυφαία υλικά κατασκευής. Σήμερα έχει παρουσία σε 44 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και διατηρεί το δικό της εργοστάσιο κατασκευής στην Κίνα.

Τα τζαμάκια της PanzerGlass μπορείτε να τα βρείτε διαθέσιμα στις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρονικών της χώρας μας.

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος