«Δεν με ενδιαφέρει ο πολιτικός μου αντίπαλος», δήλωσε από τα Τρίκαλα ο Κ. Μητσοτάκης

«Δεν με ενδιαφέρει ο πολιτικός μου αντίπαλος», δήλωσε από τα Τρίκαλα ο Κ. Μητσοτάκης

Από την Καλαμπάκα ξεκίνησε την περιοδεία του στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν με ενδιαφέρει ο πολιτικός μου αντίπαλος. Τον προσπερνώ. Οι πολίτες τον έχουν ήδη κρίνει για τα πεπραγμένα του», δήλωσε από την έδρα του δήμου Μετεώρων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να καλέσει τους πολίτες να στείλουν το βράδυ της 26ης Μαΐου με την ψήφο τους μήνυμα ενότητας, προόδου και αισιοδοξίας.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι για πρώτη φορά επισκέπτεται την Καλαμπάκα με την ιδιότητα του αρχηγού της Ν.Δ. και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επισκεφθεί εκ νέου τον τόπο ως πρωθυπουργός. «Δεν με ενδιαφέρει το χθες», δήλωσε, για να συμπληρώσει: «αυτό που περιμένουν οι πολίτες να ακούσουν από μας, από τα δικά μας λόγια, από το δικό μας πρόγραμμα και όχι από τις μονταζιέρες είναι το δικό μας σχέδιο για το πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να ξαναδημιουργήσει καλές δουλειές για τους νέους, για το πώς θα μειώσουμε φόρους και θα προσφέρουμε ασφάλεια πολίτες, για δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, για τον πρωτογενή τομέα που υποφέρει αλλά έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Να ξαναπώ από τα Μετέωρα ότι δεν είμαι εδώ για να διχάσω, δεν είμαι εδώ για να πω, ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Είμαι εδώ για να χτίσουμε μαζί την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι μαζί».

Ακολούθησε επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. στα Τρίκαλα, στον κόμβο καινοτομίας του δήμου Τρικκαίων και στην είσοδο του δημαρχείου, στο control room του Smart Trikala.

Στη συνέχεια μετέβη πεζή στο καφέ του Μουσείου Τσιτσάνη, όπου είχε συνάντηση με γυναίκες της Ν.Δ. Η συζήτηση περιστράφηκε σε ζητήματα που αφορούν στην παιδεία, τον πρωτογενή τομέα, την υγεία, τα άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Μητσοτάκης διαπίστωσε ότι το ελληνικό κράτος είναι αναποτελεσματικό ως προς τον στόχο της επιστροφής των νέων ανθρώπων στον τόπο τους και εξέφρασε την άποψη ότι χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στην απασχόληση.

Για την ανάγκη στήριξης των ατόμων με αναπηρία ως προς το εργασιακό τους μέλλον, μέσω εκπόνησης προγραμμάτων, που τέθηκε ως αίτημα στη συνάντηση με τις γυναίκες της Ν.Δ., επικαλέστηκε τη σύζυγό του για να εξηγήσει τις δυσκολίες των σύγχρονων γυναικών. «Με τη σύζυγό μου – δήλωσε – έχουμε τρία παιδιά, έχει μία απαιτητική εργασία και σοβαρά καθήκοντα ως σύζυγος και ως μάνα. Αυτό που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνίδα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Από την άλλη, έχουμε σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα». Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε την εξαγγελία της Ν.Δ. για επιδότηση με 2000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται καθώς και δωρεάν πρόσβαση στους παιδικού σταθμούς και ουσιαστική διετή φοίτηση στα νηπιαγωγεία.

 

 

www.ert.gr

Ελπίδα Κουτσογιάννη
image}

Αφήστε μια απάντηση