Θεσσαλιώτιδος: «Κάποιοι μέσα στο κοινοβούλιο ξεπουλούν το Θεό και τα ήθη μας»

Στην προσπάθεια της αποσύνθεσης και της αποϊεροποίησης του Ελληνορθόδοξου κράτους και της πίστης, αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου.

Ο κ. Τιμόθεος, μετά από άδεια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, προεξήρχε της σημερινής Θείας Ευχαριστίας, και υπογράμμισε πως «σήμερα βλέπουμε κάποιους που αντί να προσπαθούν να ομολογήσουν το όνομα του Θεού και την πίστη τους στον αληθινό Θεό, τους βλέπουμε αντίθετα μέσα στα έδρανα του βουλευτηρίου, να ξεπουλούν το Θεό και τα ήθη των ανθρώπων», ενώ πρόσθεσε πως «επικαλούμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και την δημοκρατία, δημιουργούν κακέκτυπες καταστάσεις».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο ιεράρχης του θεσσαλικού κάμπου, τόνισε πως «με όλα αυτά προσπαθούν να αποϊεροποιήσουν την πίστη μας, να αποϊεροποιήσουν την ζωή μας, να αποϊεροποιήσουν την κοινωνία μας και να μας αποσυνθέσουν ως Ελληνορθόδοξο κράτος».

Καταλήγοντας ο κ. Τιμόθεος αναφερόμενος στον εορταζόμενο Άγιο επισήμανε πως «σήμερα, προσκυνούμε, τιμούμε και γιορτάζουμε τον Άγιο Θεράποντα, ο όποιος λειτούργησε, αρχιεράτευσε και προσέφερε με την ομολογία του τον εαυτό του στον αναστάντα Χριστό και έγινε με τον τρόπο αυτό, κήρυκας της Αναστάσεως του Χριστού».

Τέλος, ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Πανόπουλος, ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος για την αρχιερατική του παρουσία στην πανήγυρη της ενορίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση