Αδύνατη η μετακίνησή του – Έχει 2,5 χρόνια να πατήσει κρατικός ιατρός στο σπίτι του! Κυβέρνηση, φορείς και πολιτικοί κωφεύουν στις επιστολές μας.

Βάζω το χέρι μου στην καρδιά κι απευθύνω έκκληση σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει αυτόν τον άνθρωπο, του οποίου η οικογένεια ανησυχεί τόσο πολύ για την κινητοποίηση που κάνουμε που φοβάται πλέον για αντίποινα από το ίδιο το κράτος! Τόση είναι η ασφάλεια που αισθάνονται που φοβούνται το κράτος…Πρόνοιας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επισημάνουμε πως ο κ. Σερήφ, δεδομένου ότι έχει σχεδόν δυόμιση χρόνια να ασχοληθούν μαζί του από το νοσοκομείο Κομοτηνής κι από τον ΕΦΚΑ (αυτό αποδεικνύεται και από την αναζήτηση των σχετικών αποφάσεων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ), επείγεται να βρεθεί αερόστρωμα και κρεβάτι ειδικά για υπέρβαρους ασθενείς που υποφέρουν από κατακλίσεις και βαριά καρδιο-αναπνευστική ανεπάρκεια που βρίσκονται υπό 24ωρης μηχανικής υποστήριξης.

Το δικό του στρώμα, απλού τύπου, έχει πλέον τρυπήσει από τα ελατήρια που τραυματίζουν το σώμα του ενώ το κρεβάτι του είναι αυτοσχέδιο, φτιαγμένο από σιδερά, χωρίς τη δυνατότητα να ανυψωθεί, να πάρει κλίση κτλ. Ο άνθρωπος τραυματίζεται από τα ελατήρια, έχει εμφανίσει πληγές ενώ δυσκολεύεται και να αναπνεύσει, πράγμα που τον αναγκάζει σε πλήρη ακινητοποίηση από το ένα του μόνο πλευρό.

Επίσης, χρειάζεται οπωσδήποτε να του χορηγείται δωρεάν το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, το οποίο του κοστίζει σχεδόν 300 ευρώ μηνιαίως.

Αναλυτική ενημέρωση για τα αναλώσιμα, είδη και παροχές που χρειάζεται ο κ. Σιαχίν Σερήφ

Ακολουθεί το ιστορικό της υπόθεσης:

Έχει δύο χρόνια να πατήσει κρατικός ιατρός στο σπίτι του ενώ είναι αδύνατη η μετακίνησή του!


Η ιστορία:
Κάτι βρωμάει περίεργα σ΄αυτή την υπόθεση αφού το κράτος αρνείται να ενδιαφερθεί γι’ αυτόν τον άνθρωπο εδώ και δυόμισι χρόνια. Από τη διαδικτυακή ομάδα μας
«ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ», έχουμε καταιγίσει με επιστολές τη Διοίκηση 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, τους υπουργούς Υγείας και τον ΓΓ, έχουμε στείλει επιστολές στην ΕΣΑμεΑ, στους υπουργούς Επικρατείας, στον δήμαρχο Κομοτηνής, στη ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Δήμου Κομοτηνής. Προσωπικά έχω στείλει και στη βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και στον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας.

Σάββατο, 13 Απριλίου 2019: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 ΞΑΝΑ)ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, κύριο Σαχίν Σερίφ.

Επίσης, έχουμε απευθύνει τρία ερωτήματα στο Vouliwatch, προς τον Πρωθυπουργό, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τους τομεάρχες υγείας του κόμματός του, προς τους υπουργούς Υγείας, τους υπουργούς Επικρατείας, και τους τρεις βουλευτές Ροδόπης και το αποτέλεσμα:

Δεν απαντούν στις επιστολές μας, δεν έχει απαντήσει κανένας.

Επιπλέον, κάποιος φαίνεται να μας κοροϊδεύει αφού μας είπε υπάλληλος του ΓΓ του Υπουργείου Υγείας ότι από τη Διοίκηση 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης έχουν στείλει γιατρούς από την προηγούμενη εβδομάδα κι ότι θα έστελναν και σήμερα ενώ όμως δεν έχει πατήσει ιατρός στο σπίτι του κ. Σερήφ (πλέον έχει βραδιάσει).
Μόνο η κοινωνική λειτουργός από το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ επισκέφτηκε την Παρασκευή τον κ. Σερήφ, κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε μαζί της και τηλεφωνικώς.

Στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν φαίνεται να υπάρχει απόφαση από τον Διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ που ορίζει ιατρούς για κατ’ οίκον επίσκεψη. Αν κάποιος ερευνήσει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ θα βρει μόνο δύο αποφάσεις Διοικητή από το νοσοκομείο της Κομοτηνής, με τις οποίες είχαν οριστεί ιατροί για κατ’ οίκον επίσκεψη. Μηνός Δεκεμβρίου του 2016, ΑΔΑ: 6ΘΟ34690ΒΑ-ΖΤΖ και Ιανουαρίου του 2017, ΑΔΑ: 7ΤΔΧ4690ΒΑ-82Ζ . Η ιατρός που ορίστηκε με τη δεύτερη απόφαση, σύμφωνα με τον κ. Σερήφ δεν φάνηκε ποτέ.

Επιπλέον, ακολούθησε τον Φεβρουάριο του 2017 το δημοσίευμα της ΕΡΤ Κομοτηνής που τον έβγαζε «μακαρίτη» κι έτσι από τότε δεν έχει πατήσει το πόδι του κρατικός ιατρός στο σπίτι του κ. Σερήφ ενώ είναι αδύνατη μετακίνησή του σε νοσοκομείο, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Διοικητή του.

Αυτός ο άνθρωπος επείγεται άμεσα για να του χορηγηθεί ειδικό κρεβάτι και αερόστρωμα, καθώς υποφέρει από κατακλίσεις, πληγές, αφού έχουν τρυπήσει τα ελατήρια και τον σκίζουν, δεν μπορεί να κουνηθεί καθώς δεν μπορεί να αναπνεύσει, ζυγίζει 360 κιλά, σύμφωνα με την απόφαση αναπηρίας ΚΕΠΑ (2012), την οποία μας έχει διαθέσει, υποφέρει από νοσογόνο παχυσαρκία, έχει βαριά καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια και είναι υπό 24ωρη μηχανική υποστήριξη. Ποσοστό αναπηρίας 80%, εφόρου ζωής, πράγμα που για τα ΚΕΠΑ σημαίνει ότι η πάθησή του δεν επιδέχεται θεραπείας ή βελτίωσης, διαφορετικά δεν θα τον έκριναν για εφόρου ζωής.

Είναι αδιανόητη τόση αδιαφορία, ο άνθρωπος κλαίει και φοβόμαστε για την υγεία του.

Ενώ, το νοσοκομείο Κομοτηνής, από τότε που άλλαξε Διοικητή δεν στέλνει κατ’ οίκον επίσκεψη, πετάει…το μπαλάκι στον ΕΦΚΑ κι ο ΕΦΚΑ στο νοσοκομείο.

Κι έτσι, ο κ, Σερήφ, εδώ και δυόμισι χρόνια είναι χωρίς ιατρική παρακολούθηση! Ειδικά από τότε που το ψευδές δημοσίευμα της ΕΡΤ Κομοτηνής τον είχε βγάλει μακαρίτη…

Αμέσως μετά την καταγγελία που υποβάλαμε στον ΕΣΡ η ΕΡΤ Κομοτηνής επικοινώνησε μαζί μας, απέσυρε το δημοσίευμα, έκανε νέο στο οποίο ζητάει δημοσίως συγγνώμη και μας έβγαλε στην εκπομπή της:  

Έχουμε συντάξει εκ νέου μια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τον ΓΓ του υπουργείου Υγείας, με την οποία ενημερώνουμε για τα ορθοπαιδικά είδη, το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό καθώς και για τις διαδικασίες που χρειάζονται για την περίπτωση που ο κ. Σερήφ, ενδεχομένως, να δικαιούται το εξωιδρυματικό επίδομα.

Μέχρι σήμερα επιβαρύνεται με σχεδόν 300 ευρώ τον μήνα για την αγορά του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού.

Τέλος, είναι επίσης αδιανόητο το ότι σήμερα που κάλεσα στο γραφείο του ΓΓ του Υπουργού Υγείας, μετά από παραγγελία της ίδιας της υπαλλήλου που ζήτησα να μιλήσω μαζί της, το ότι θύμωσε, μου είπε ότι κακώς την έμπλεξα και μου ζήτησε να μην την ξαναενοχλήσω!

Όσο για το ότι, την περασμένη Πέμπτη, με κάλεσε στέλεχος του κυβερνητικού κόμματος για να με πείσει να εγκαταλείψω τον αγώνα που κάνω για τον κ. Σερήφ επειδή πρόκειται για Ρομά και ψυχικά διαταραγμένο ασθενή, με ξεπερνάει τέτοιος ρατσισμός, διπλός ρατσισμός σ’ αυτή την περίπτωση.

Ο κ. Σερήφ δηλώνει Έλληνας, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα ενώ έχει υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό.

The following two tabs change content below.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ

Φοιτητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (στο οποίο δεν πατάω λόγω του καπνίσματος), Δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ», Πρόεδρος του συλλόγου «ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΑ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ». http://logistis-amea.blogspot.com/
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση