Οργή Τσακαλώτου: Σαχλαμάρες η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια κύριε Μητσοτάκη;

Δριμεία επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σε υψηλούς τόνους και αποφασισμένος να αντικρούσει τις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και στο έργο του οικονομικού επιτελείου, ο υπουργός Οικονομικών έβαλε στο στόχαστρό του τη στήριξη της ΝΔ στον Μάνφρεντ Βέμπερ για την Κομισιόν, την κριτική Μητσοτάκη για τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αλλά και για τον ειδικό λογαριασμό – εγγύηση για τους δανειστές, αλλά και την επίθεση του Κ.Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα για τον πατέρα του, καθώς και τον χαρακτηρισμό του προέδρου της ΝΔ για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είστε όλοι Πολάκηδες».

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει στην προχθεσινή ομιλία του «σαχλαμάρες» τις εισηγήσεις του κ. Τσακαλώτου για δημιουργία ειδικού λογαριασμού που θα λειτουργεί ως εγγύηση για τους δανειστές, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του τόνισε:

«Η ενίσχυση της ειδικής αγωγής με εκπαιδευτές είναι σαχλαμάρα κύριε Μητσοτάκη; Η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια είναι σαχλαμάρα; Η επιδότηση των εισφορών για μόνιμες θέσεις εργασίας για νέους είναι σαχλαμάρες;»

Από τα πυρά του υπουργού Οικονομικών δεν γλίτωσε ούτε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, τον οποίο στηρίζει η ΝΔ και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές φίλο της Ελλάδας.

Προβάλλοντας τις δηλώσεις Βέμπερ, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των θετικών μέτρων από την κυβέρνηση, περί ανέφικτου προγράμματος, αλλά και την τοποθέτησή του ότι επειδή υπάρχουν «ανόητοι» δεν πρέπει να έχουμε ευρωπαϊκό εξισορροπητικό σύστημα που θα αντιμετωπίζει τις ανισότητες στην ΕΕ, ο κ. Τσακαλώτος ειρωνεύτηκε τον φιλελληνισμό του κ. Βέμπερ, στη στήριξη του οποίου επενδύει ο κ. Μητσοτάκης για μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Τσακαλώτος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλία του στην αναγκαιότητα της αντιμετώπισης των ανισοτήτων στην ΕΕ, κατηγορώντας την ΝΔ ότι στηρίζει τον Βέμπερ και το ΕΛΚ που είναι υπέρ της αυστηρής λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού που συρρικνώνει τη μεσαία τάξη και οδηγεί στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Αφήστε μια απάντηση