Sony Xperia 1: Οι φακοί κατασκευάστηκαν από την Zeiss σύμφωνα με leak

Techblog.gr

Η Sony συνήθως στα smartphones της χρησιμοποιεί sensors δικής της κατασκευής, αυτό όμως δεν συμβαίνει και στην περίπτωση του Xperia 1. Στις τρεις κάμερες του smartphone ( wide, zoom και ultra-wide ) συναντάται η λέξη “MILVUS”, μία λέξη που χαρακτηρίζει μία σειρά φακών της Zeiss. Πιο αναλυτικά η τριπλή κάμερα αναμένεται να αποτελείται από έναν 12MP wide lens με f/1.6, 12MP telephoto lens με f/2.4 και έναν 12MP ultra-wide lens με f/2.4.

Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν κατά την δημιουργία των Cybershot φωτογραφικών μηχανών που απευθύνονταν στους καταναλωτές. Η Zeiss επίσης δημιούργησε φακούς για την high-end Alpha mirrorless σεριά καμερών της Sony. Στο ίδιο report λέγεται πως η κάμερα κατασκευάστηκε από την Samsung και διαθέτει ενσωματωμένα χαρακτηριστικά της Alpha σειράς που θα προσφέρει κορυφαία εμπειρία.

Το Sony Xperia 1 θα διαθέτει 6.5 ιντσών OLED display ανάλυσης 1644×3840 pixels. Θα έρθει με το Android 9.0 Pie ενώ εσωτερικά θα συναντήσουμε τον Snapdragon 855 με την Adreno 640 υπεύθυνη για τα γραφικά, 6GB μνήμης RAM σε συνδυασμό με 64 ή 128GB αποθηκευτικό χώρο που θα μπορεί να επεκταθεί μέχρι 512GB με την χρήση microSD κάρτας. Η μπροστινή κάμερα αναμένεται να είναι 8MP wide με f/2.0. Επίσης αναμένεται αργότερα μέσα στον χρόνο και μία 5G έκδοση του ίδιου τηλεφώνου.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης