Τζαβέλλα: Να επιδιώξουν Ελλάδα, Κύπρος και Ιταλία να εμπλακεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο χειρισμό του θέματος του Αιγαίου (audio)

Τζαβέλλα: Να επιδιώξουν Ελλάδα, Κύπρος και Ιταλία να εμπλακεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο χειρισμό του θέματος του Αιγαίου (audio)

Αυτό που έπρεπε να γίνει από την αρχή είναι ότι θα έπρεπε να επιδιώξουν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ιταλία να εμπλακεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο χειρισμό του θέματος των κοιτασμάτων του Αιγαίου, εκτίμησε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Νίκη Τζαβέλλα σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή. Η ΕΕ έπρεπε να προεδρεύει σε ένα θεσμικό όργανο, να έχει μέλη Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρος και να είναι το θεσμικό όργανο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης επιμελώς δεν αγγίξαμε το θέμα στο Αιγαίο και για αυτό δεν ξέραμε πως θα αντιδράσει η Τουρκία, σημείωσε η κ. Τζαβέλλα.  Όποιες αντιδράσεις βλέπουμε από την Τουρκία πρόκειται για την Κυπριακή ΑΟΖ, θα έπρεπε λοιπόν να στραφούμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να της πούμε να αναλάβει ενεργό ρόλο ως ένας πολύ ισχυρός συνομιλητής στα θέματα των κοιτασμάτων του νοτιοανατολικού Αιγαίου, επεσήμανε.

Αναφερόμενη στην υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Τζαβέλλα υποστήριξε ότι θα ήθελε να ρωτήσει τον κ. Κόκκαλη, τι βρήκε και επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για να κατέβει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής. Πιστεύω ότι ήταν απολίτικος και θα βρεθεί προ εκπλήξεων με την επιλογή που έκανε, πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για τις επενδύσεις στη χώρα μας η κ. Τζαβέλλα είπε ότι όταν οι επενδυτές βλέπουν ότι έχουν σταματήσει πολύ σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα από τότε που βγήκε αυτή η κυβέρνηση, αυτό δημιουργεί ένα κλίμα μη εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση