Στο Παίδων για την 8χρονη Αλεξία ο Αρχιεπίσκοπος (video)

Στο Παίδων για την 8χρονη Αλεξία ο Αρχιεπίσκοπος (video)

Για ένατη μέρα συνεχίζει να δίνει μάχη η 8χρονη Αλεξία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Το κορίτσι, επισκέφθηκε  ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Εμμανουήλ Παπασάββας, δήλωσε πως το παιδί «παραμένει στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε βαθιά καταστολή. Όσο περνάνε οι μέρες, αυτό είναι αισιόδοξο μήνυμα για όλους εμάς, ευελπιστούμε, και με τη βοήθεια του Θεού, να αρχίσει σταδιακά η διαδικασία της αποσωλήνωσης. Αν όλα πάνε καλά, θα χρειαστούμε σίγουρα δύο – τρεις μέρες ακόμη».

«Είδαμε το παιδάκι, είδαμε τους γιατρούς και για πρώτη φορά παρουσιάζεται μια χαραμάδα ελπίδας. Νομίζουν ότι εάν συνεχίσει αυτή η βελτίωσις, θα έχουμε προχωρήσει. Πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσει τις δυσκολίες το παιδί, θέλει όμως έναν αγώνα, εκτός από το ίδιο το παιδί, την αντοχή του δηλαδή, από τους γονείς και το περιβάλλον και κυρίως από το ιατρικό προσωπικό, που ομολογουμένως κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες. Συνεχώς και με επιμονή, αγωνίζονται και αυτοί. Να ευχηθούμε λοιπόν ο Θεός, ο Αναστάς Κύριος να του δώσει τη δύναμη να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία», είπε ο Αρχιεπίσκοπος αμέσως μετά στους δημοσιογράφους. «Ας ευχηθούμε όλοι μας μέσα από την καρδιά μας, το παιδάκι αυτό να ξαναπαίζει πάλι στην αυλή του σπιτιού του»,  τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Άντζελα Ζούγρα

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση