Νεαρός προγραμματιστής έκανε ρομποτική σκούπα να φωνάζει κάθε φορά που χτυπάει σε αντικείμενα

Techblog.gr

Ο Michael Reeves είναι μόλις 21 χρονών και είναι ένας προγραμματιστής ο οποίος δημιουργεί κωμικά τεχνολογικά βίντεο στο κανάλι του στο YouTube. Ο νεαρός προγραμματιστής έχει γίνει γνωστός για τα πειράματα του με νέες τεχνολογίες και ρομπότ.

Αυτή τη φορά ο Reeves τροποποίησε μία ρομποτική σκούπα Roomba και την έκανε να βρίζει κάθε φορά που βρίσκει σε κάποιο αντικείμενο ή τοίχο. Για να το καταφέρει αυτό, διέλυσε την ρομποτική σκούπα, και αφαίρεσε οτιδήποτε της επέτρεπε να σκουπίζει.

Με αυτό τον τρόπο δημιούργησε αρκετό χώρο και εγκατέστησε διάφορα εξαρτήματα, όπως έναν ραδιοφωνικό δέκτη, ένα ηχείο bluetooth, raspberry pi και αρκετούς νέους αισθητήρες.

Όταν η Roomba χτυπάει σε κάποιο εμπόδιο, τότε το Raspberry Pi αρχίζει να βρίζει σαν νταλικέρης μέσω του ηχείου Bluetooth. Πέρα από τις βρισιές, η Roomba τσιρίζει, σκούζει, ή αρχίζει έναν μονόλογο για το πώς ο σκοπός της ζωής της είναι η ψυχαγωγία των άλλων.

Ο Michael Reeves δημιούργησε αυτή την ξεχωριστή ρομποτική σκούπα ως απάντηση στα αμέτρητα αιτήματα που έκαναν οι θεατές του. Αρχικά, ξεκίνησε με φωνητικά που έφτιαξε με τη βοήθεια του υπολογιστή και στην ουσία έκανε τη Roomba να εκφράσει τον πόνο της. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια φίλων του ηχογράφησε ύβρεις, τσιρίδες και κραυγές, μετέφερε τα αρχεία ήχου στο Raspberry Pi, και η αναβάθμιση της Roomba ολοκληρώθηκε.

Φυσικά ο Reeves δεν κράτησε το δημιούργημα του για τους τέσσερις τοίχους του σαλονιού του. Πήγε σε ένα πολυκατάστημα και την παρουσίασε στους πελάτες με στόχο να συγκεντρώσει σχόλια για το επίτευγμα του.

Αν και η σκούπα έχασε την ικανότητα της να καθαρίσει, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και το βίντεο ξεκαρδιστικό.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος