Το Avengers: Endgame έβγαλε 2 δισ. σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και απειλεί το Avatar

Techblog.gr

Σύμφωνα με το Deadline, το “Avengers: Endgame” πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα ορόσημα του box office ορόσημο, έσπασε το ρεκόρ χρόνου για την επίτευξη των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office. Επιπλέον, κατέκτησε τη δεύτερη θέση των πιο επικερδών ταινιών όλων των εποχών ρίχνοντας τον Τιτανικό στην τρίτη θέση.

Το “Avengers: Endgame” κέρδισε το εντυπωσιακό ποσό των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο σε όλο τον κόσμο και έχει σπάσει έναν σωρό ρεκόρ από την κυκλοφορία του.

Αρχικά, έγινε η ταινία με τα μεγαλύτερα κέρδη που κυκλοφόρησε Πέμπτη, ναι υπάρχει τέτοιο ρεκόρ. Ύστερα, είχε το περισσότερα κερδοφόρο πρώτο σαββατοκύριακο στην Αμερική αλλά και παγκοσμίως, όπως επίσης και το μεγαλύτερο άνοιγμα στην Κίνα και την Ινδία. Επιπλέον, είχε και το περισσότερα κερδοφόρο δεύτερο σαββατοκύριακο, κερδίζοντας πάνω από ένα 1 δισ. δολάρια.

Τώρα, έγινε η ταινία που κατάφερε να περάσει τα 2 δισ. δολάρια σε μικρό χρονικό διάστημα. Το “Avengers: Endgame” μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες πέρασε τα 2 δις και οδεύει ολοταχώς προς τα δυόμισι, το Avatar χρειάστηκε 7 εβδομάδες για να πετύχει το ίδια ακαθάριστα έσοδα.

Με δεδομένο ότι η ταινία παίζεται στους κινηματογράφους μόνο τόσες λίγες ημέρες αναμένεται να σπάσει πολλά ρεκόρ εσόδων και σύντομα να ξεπεράσει τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα του Avatar τα οποία είναι στα 2,7 δισ. δολάρια.

Η επιτυχία του “Avengers: Endgame” αποτελεί ακολουθία πολλών επικερδών ταινιών που έχει κυκλοφορήσει η Marvel τα τελευταία χρόνια. Η σειρά των 22 συνολικά ταινιών που έχουν βγει μέχρι τώρα ξεκίνησε το 2008 με το Iron Man, και το “Avengers: Endgame” αποτελεί το κλείσιμο της τρίτης φάσης της ιστορίας του Marvel universe.

Η τέταρτη φάση αναμένεται να ξεκινήσει φέτος το καλοκαίρι με την κυκλοφορία της ταινίας “Spider-man: Far From Home”. Τέλος, η Marvel έχει ήδη προγραμματίσει 20 νέες ταινίες που πρόκειται να βγουν στους κινηματογράφους την επόμενη δεκαετία.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος