Με πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης απαντά η κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ

Με πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης απαντά η κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ

Την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας εναντίον του αν. υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και την μετατροπή της σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, εκ μέρους του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήρίξε από το βήμα της Βουλής την πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Παύλου Πολάκη ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης τοποθετηθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

«Καταθέτουμε πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο» επεσήμανε στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

O Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι ταυτίστηκε με τον Υπουργό Υγείας. «Οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο η διαδικασία μομφής θα ήταν περιττή. Γιατί από την πρώτη στιγμή ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει σπίτι του. Εδώ όμως, Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του. Ταυτίστηκε απόλυτα μαζί του» τόνισε.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «Το ερώτημα λοιπόν αφορά εσάς, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είστε κι εσείς Πολάκηδες; Γιατί αυτό τελικά θα φανεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα. Θα σας το πω όπως το αισθάνομαι, κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι και εσείς αξίζετε καλύτερα».

Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο «Πολάκης» επεσήμανε από το βήμα της βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και πρόσθεσε «Είναι ο Τσίπρας, η λαική στήριξή του & η αποδοχή του στην Ευρώπη. Πρόβλημά του είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ικανότητά της να επιλύει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στην κατάθεση πρότασης εμπιστοσύνης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, τόνισε «Για να μην επιτρέψουμε τον επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό που επιχειρεί η ΝΔ, αλλά για να μιλήσουμε για τα επίδικα των εκλογών, καταθέτουμε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».

«Κύριε πρόεδρε ήσασταν εκτός θέματος». ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη. «Η ΝΔ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά ενός υπουργού. Γιατί θεωρούμε τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ευθέως προσβλητική για τη δημοκρατική τάξη. Το θεωρούμε πιο σημαντικό από τα οικονομικά ζητήματα τα οποία θίξατε. Φοβάστε ότι μέχρι και οι βολικοί και συνεργάσιμοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην αντέξουν σε μια ψηφοφορία που θα αφορά μόνο τον κ. Πολάκη. Ο Πολάκης είναι δικό σας πρόβλημα και συνολικά της ελληνικής κοινωνίας. Ο λαλίστατος κ. Τσίπρας ανέθεσε σε εσάς να πιείτε το πικρό ποτήρι. Κύριε Δραγασάκη καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση στην οποία έχετε περιέλθει».

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση