Μαλλιάς: Να δείξει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα η Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας (audio)

Μαλλιάς: Να δείξει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα η Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας (audio)

Από την στιγμή που θα αρχίσει η Τουρκία γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ δημιουργεί κυριαρχικά δικαιώματα υπογράμμισε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ και Πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη. Τόνισε ότι είναι σταθερή και μόνιμη η απειλή στα ανατολικά μας σύνορα από την Τουρκία και πως οι τελευταίες εξελίξεις στη Κυπριακή ΑΟΖ δεν είναι αιφνιδιασμός, αλλά ισχυρού βαθμού κλιμάκωση των προκλήσεων.

Όπως είπε απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις η Ελλάδα πρέπει να δείξει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και να γίνει σαφές ότι η χώρα μιλά με μια φωνή. Ο κ. Μαλλιάς τόνισε ότι όλα τα θεσμικά όργανα πρέπει άμεσα να συνέλθουν για να καταδειχθεί ότι το σύνολο των Ελλήνων και των πολιτικών δυνάμεων έχουν ενιαία και σταθερή στάση.

Τόνισε δε πως πρέπει άμεσα ακόμα και εντός της ημέρας:

– Να συνέλθει το ΚΥΣΕΑ.

– Ο Πρωθυπουργός να εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για να ληφθούν αποφάσεις.

– Ειδικά τώρα που οι σχέσεις Η.Π.Α – Ελλάδας και Η.Π.Α – Κύπρου είναι σε φάση άνθισης, θα πρέπει να γίνει σαφές προς τις ΗΠΑ πως οποιαδήποτε παρέμβαση της Τουρκίας θα πλήξει ανεπανόρθωτα ζωτικά συμφέροντα των Η.Π.Α στην Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

 

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση