Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τις 120 δόσεις

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τις 120 δόσεις

Αντιδράσεις προκαλεί η κυβερνητική ανακοίνωση για την προώθηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία στέκονται στο χρόνο της εξαγγελίας, κάνοντας λόγο για ψηφοθηρική κίνηση.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «προεκλογικά ψίχουλα», σπεύδοντας ωστόσο να υπογραμμίσουν ότι πρόκειται για πρωτοβουλία με θετικό πρόσημο.

«Απ` τη μια πόλωση, ύβρεις και λάσπη κι απ` την άλλη μοιράζουμε ψίχουλα ενώ έχουμε κατακρεουργήσει το πορτοφόλι της μέσης ελληνικής οικογένειας. Είναι μία πρόταση της ΝΔ την οποία έχουμε εξαγγείλει, την έχουμε φέρει με τροπολογία, είμαστε απόλυτα συνεπείς σε αυτό» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ.

Για καθυστέρηση κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα υπερψηφίσει στη Βουλή.

«Θετικό για τους πολίτες, αλλά έχει καθυστερήσει κατά πολύ. Εμείς σαν Κίνημα Αλλαγής έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου για 120 δόσεις εδώ και δύο χρόνια» σημείωσε ο Σπύρος Καρανικόλας, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο, τονίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να ανέχεται πλέον να του τα παίρνουν όλα αυτά τα χρόνια από τις «1000 μπάντες» και να του δίνουν προεκλογικά ένα ψίχουλο. Εμείς λέμε να το πάρει το ψίχουλο, αλλά αυτό δεν πρέπει να μεταφραστεί σε ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει όλα αυτά προεκλογικά» επεσήμανε.

Οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε κατηγορηματικά από τα Ιωάννινα ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ωστόσο χαιρέτισε το νομοσχέδιο των 120 δόσεων, το οποίο όπως είπε, θα ψηφίσουν.

«Προεκλογικά φέρνουν το νόμο για ψηφοθηρικούς λόγους. Το θέμα των 120 δόσεων έχει πολλά κενά» ήταν το σχόλιο του Μάριου Γεωργιάδη, βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

Την υπαγωγή των αγροτών ασφαλισμένων του πρώην ΟΓΑ, που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, στις προβλέψεις της επικείμενης ρύθμισης, ζητούν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή
image}

Αφήστε μια απάντηση