Μητσοτάκης : Θα στηρίξω τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις

Μήνυμα στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του σε μεγάλη εξαγωγική επιχείρηση μαρμάρου έξω από τη Δράμα.

«Χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα σήμερα να επισκεφτώ μία επιτυχημένη εξαγωγική ελληνική επιχείρηση. Το ελληνικό μάρμαρο ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Από την Κίνα ως την Αμερική και από την μέση Ανατολή ως τη Νότια Αφρική», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Το μάρμαρο αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας, και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό θα πρέπει να στηριχθούν με χαμηλότερη φορολογία αλλά και απλοποίηση του δανειοδοτικού καθεστώτος, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας, σε ένα κλάδο στον οποίον η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα».

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε : «Η ΝΔ στην επόμενη μέρα, θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να στηρίξουμε, όχι μόνο τις επιχειρήσεις αυτές καθεαυτές, αλλά να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, νέοι οποίοι ψάχνουν καλές θέσεις απασχόλησης και πρέπει να τις βρουν στον τόπο τους. Το μάρμαρο από τη φύση του είναι ένα προϊόν το οποίο στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη. Και εδώ πέρα στην δράμα ο κλάδος του μαρμάρου μπορεί να δημιουργήσει από μόνος του, αρκετές χιλιάδες θέσεις απασχόλησης Και αυτό θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός».

Αφήστε μια απάντηση