Ο Αρχιτέκτων Μηχανικός Στάθης Γρηγοριάδης υποψήφιος με τον Γιάννη Κασσαβό

  

Ένας ακόμη αξιόλογος επιστήμονας και δημότης Αχαρνών, ο Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός Στάθης Γρηγοριάδης, εντάσσεται στην παράταξη ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες. 

Την είσοδο του Στάθη Γρηγοριάδη στην παράταξή του καλωσορίζει ο Δήμαρχος και Επικεφαλής Γιάννης Κασσαβός: 

«Η πόλη των Αχαρνών είναι υπερήφανη που δημότες της έχουν διαπρέψει σε πολλούς τομείς τόσο των επιστημών όσο και των τεχνών. Ο Στάθης Γρηγοριάδης είναι ένας σπουδαίος επιστήμονας που έχει διακριθεί και στο εξωτερικό. Τον καλωσορίζω στην παράταξη και του εύχομαι ο αγώνας που θα δώσουμε στις προσεχείς δημοτικές εκλογές να είναι η αρχή για να αλλάξουμε την πόλη μας» δήλωσε ο Γιάννης Κασσαβός.

«Γεννήθηκα το 1966 στην Κατερίνη Πιερίας, και διαμένω στις Αχαρνές από το 1976. Είμαι παντρεμένος με την Ροζέλλα Ντ’ Αρίνο, Ιταλίδα, Οικονομολόγος – Ορκωτή λογιστής. Αποκτήσαμε ένα γιο τον Λευτέρη Ανδρέα.


Απόφοιτος του 1 Λυκείου Αχαρνών. Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός, πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “LA SAPIENZA”. Στο ίδιο πανεπιστήμιο εκπόνησα και την Διδακτορική μου Διατριβή στην Μελέτη και Διαχείριση του Περιβάλλοντος και του Τοπίου. Κατά την διάρκεια της φοίτησής μου κατάφερα να οργανώσω ορισμένα Work Shop, με τη συμμετοχή των Πανεπιστημίων της Ρώμης, της Βαρκελώνης και του δικού μας Ε.Μ.Π., που στόχο είχαν να διεθνοποιήσω τις μοναδικές περιβαλλοντικές δυναμικές ανάπτυξης που έχει ο Δήμος Αχαρνών στο ευρύτερο χώρο του Λεκανοπεδίου.


Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στο πεζικό, αρχικά στην Κρήτη και έπειτα στην ακριτική μας Λήμνο.


Το 1998 ιδρύω στο Δήμο μας το αρχιτεκτονικό μου γραφείο και ξεκινώ την ιδιωτική επαγγελματική μου δραστηριότητα.

Από το 2003 έως το 2006 εργάστηκα στην διεύθυνση μελετών του δήμου μας. Στην τριετία αυτή πραγματοποίησα αρκετές μελέτες οι περισσότερες από τις οποίες υλοποιήθηκαν. 

Αναφέρω ορισμένες από αυτές που θεωρώ ότι είναι σημαντικές για το Δήμο Αχαρνών:

– Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών,

– Ασκεπή μεταλλική κλίμακα Δημαρχιακού Μεγάρου Αχαρνών,

– Μεταλλική πεζογέφυρα στην περιοχή Μεσονυχίου,

– Διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων και πλατειών, όπως αυτή στην απόληξη της οδού Πλήθωνος Γεμιστού και Δεκελίας,

– Μελέτη-πρόταση για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αχαρνών στο Θολωτό τάφο,

– Ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Αχαρνών,

– Μελέτη-πρόταση του Κολυμβητηρίου-Ολυμπιακών προδιαγραφών-στη περιοχή Λαθέας, επί της οδού Καραμανλή κ.α.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 οι πολίτες των Αχαρνών με εξέλεξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη “Νέα Δύναμη”.

Στο διάστημα 2010-2013 υπήρξα μέλος της Επιτροπής Χωροταξίας και περιβάλλοντος και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Από το 2010 έως το 2014 εργάστηκα στον Ε.Ο.Τ. , συγκεκριμένα στην διεύθυνση τουριστικών εγκαταστάσεων.

Από το 2014 μέχρι σήμερα εργάζομαι στο Υπουργείο Τουρισμού, αρχικά στην διεύθυνση Ποιοτικών Προτύπων και έπειτα στην διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών – Τμήμα Θαλάσσιου Τουρισμού.

Συνδιδασκαλία σε μεταπτυχιακά τμήματα ΑΕΙ – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα Αστική Ανάπλαση & Ανάπτυξη, και στο LANDSCAPE DESIGN Master in Progettazione del Paesaggio – PdP, στη Ρώμη της Ιταλίας, 2016-2017.

Το πλούσιο συγγραφικό μου έργο αφορά, κυρίως, δημοσιεύσεις άρθρων σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, (στην αγγλική, ιταλική και ελληνική γλώσσα) επιμέλειες, Κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους κ.α.

Μεγάλη εμπειρία και γνώση στον τομέα της μελέτης και διαχείρισης του περιβάλλοντος και του τοπίου, ειδικά του αστικού και περιαστικού, σε μία χώρα με μεγάλη παράδοση όπως αυτή της Ιταλίας.

Στην διάρκεια της σταδιοδρομίας μου είχα την ευκαιρία και την τιμή να γνωρίσω πολλούς και σημαντικούς επιστήμονες, αναγνωρισμένους διεθνώς, που με βοήθησαν να φτάσω πολύ ψηλά.


Έχοντας, λοιπόν, αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και γνώση των διαχρονικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον Δήμο μας, γνωρίζοντας τις αδυναμίες αλλά και τις ικανότητες του φίλου Γιάννη Κασσαβού, αποφάσισα να βοηθήσω συμμετάσχω ντας στον συνδυασμό «ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες», καθώς μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για ένα Δήμο, πρότυπο αλληλεγγύης και δίκαιης ανάπτυξης, εξομάλυνσης των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων που μαστίζουν πολλές δεκαετίες το Δήμο μας, όπου όλοι θα μπορούν να ζούνε αρμονικά σε ένα περιβάλλον αντάξιο της ιστορικής και οικολογικής ιστορίας του. 

Η διαφορετικότητα, που αποτελεί και την νέα ταυτότητα του Δήμου Αχαρνών στην σύγχρονη εποχή, είναι πλέον η θετική δύναμη που πρέπει να προστατευτεί και να προβληθεί ως μέγιστο αγαθό διότι στο επίκεντρό της βρίσκεται ο άνθρωπος.


Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η ποιοτική αναβάθμιση του τόπου μας, δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας και προόδου όπου όλοι θα μπορούν να εργάζονται και να ζούνε αρμονικά.» δήλωσε ο Στάθης Γρηγοριάδης.

ΑΧΑΡΝΑΙΚΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση