Serial killer: Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα

«Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα» ανέφερε ο κύπριος serial killer μόλις κατάλαβε ότι η Αστυνομία είναι ενήμερη για όλα τα στοιχεία που τον συνδέουν με τους φόνους επτά γυναικών

Ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, Νίκος Μεταξάς αναγκάστηκε να μιλήσει για τα επτά θύματα του, μόνο όταν διαπίστωσε πως η αστυνομία είχε στα χέρια της στοιχεία που τον συνέδεαν άμεσα με τις δολοφονίες. Όπως αποκαλύπτει στη σημερινή του έκδοση ο «Π», μετά την παραδοχή του δεύτερου φόνου της 28χρονης Φιλιππινέζας Arian Palanas Lozano, ο ίλαρχος επαναξιολόγησε τη στάση του και αποφάσισε να πει όσα αυτός επέλεξε να πει, αφού πλέον ήταν βέβαιος ότι ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όταν επέστρεψε στα αστυνομικά κρατητήρια, μετά το δικαστήριο που ενέκρινε για δεύτερη φορά διάταγμα κράτησης, είπε τους ανακριτές με κυνικό τρόπο: «Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα». Ακολούθησε η ομολογία του, την οποία έγραψε μόνος του σε δέκα κόλλες χαρτί. Παραδέχθηκε 6 φόνους και έναν θάνατο (της 6χρονης Sierra) την οποία ισχυρίζεται ότι δεν δολοφόνησε αλλά ότι την βρήκε νεκρή από αναρρόφηση εμεσμάτων και πέταξε το πτώμα της στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Αβέβαιο αν τα είπε όλα

Οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard, που βρίσκονται στην Κύπρο, για να συνδράμουν τις έρευνες των κυπριακών αρχών, θα προσπαθήσουν να διαγνώσουν μέσα από την εμπειρία τους σε τέτοιες υποθέσεις, αν ο ίλαρχος τα είπε όλα στους ανακριτές ή αν απλώς θέλησε να χαλαρώσει την ανάκριση ομολογώντας ένα μέρος της εγκληματικής του δράσης.

Οι Βρετανοί θα επιχειρήσουν, αναφέρει η ιστοσελίδα politis.com.cy,  να αποκωδικοποιήσουν τη συμπεριφορά του Νίκου Μεταξά, έχοντας υπόψη τη στάση που τήρησε από τη σύλληψή του έως σήμερα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αποκάλυψε τους φόνους και τα σημεία όπου είχε πετάξει τα πτώματα. Φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα αρκετά κενά στο αφήγημά του, το οποίο θα μελετηθεί βήμα βήμα, ώστε να εντοπιστούν αντιφάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να «πατήσουν» οι Κύπριοι ανακριτές για να τον αναγκάσουν να μιλήσει για πράγματα που ίσως ακόμα δεν έχει αποκαλύψει.

Η Αστυνομία «ξεσκονίζει» τον κατάλογο με τις εξαφανισμένες αλλοδαπές

Εν τω μεταξύ, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη» για τον εντοπισμό άλλων δύο βαλιτσών στις οποίες – σύμφωνα με τα όσα έχει υποστηρίξει ο 35χρονο – είχε τοποθετήσει δύο σορούς, η κυπριακή Αστυνομία «ξεσκονίζει» τον κατάλογο με τις εξαφανισμένες αλλοδαπές, προκειμένου να ερευνήσει μήπως υπάρχουν και άλλα θύματα που να συνδέονται με τη δράση του serial killer.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος Κύπρου μέσω του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών της Αστυνομίας, γίνεται προσπάθεια να φανεί ποιες αλλοδαπές έχουν καταγγελθεί ότι έφυγαν από τις εργασίες τους τη χρονική περίοδο που έδρασε ο 35χρονος στρατιωτικός Νίκος Μεταξάς, παρόλο που δεν βρίσκονται στον κατάλογο των ελλειπόντων προσώπων.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, δεν σημαίνει ότι όταν ένας εργοδότης αναφέρει στην Υπηρεσία Αλλοδαπών ότι η οικιακή βοηθός του έφυγε από το σπίτι που εργαζόταν, θεωρείται αυτομάτως ως εξαφανισμένη. Τώρα, μετά την αποκάλυψη της δράσης του Ορέστη από το 2016 μέχρι και το καλοκαίρι του 2018, γίνεται επανέλεγχος για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περιπτώσεις που ταιριάζουν με το προφίλ των γυναικών-θυμάτων του. Στο θέμα αυτό αναμένεται ότι θα συνδράμουν και οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες που βρίσκονται από προχθές στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του αρχηγού Αστυνομίας.

 Πάντως, στους ανακριτές υπάρχει η εντύπωση ότι τα συνολικά θύματα του 35χρονου ίλαρχου είναι εφτά, ωστόσο τηρούν κάποιες επιφυλάξεις, αφού πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχει αποκαλύψει την πλήρη αλήθεια.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση