Samsung: Ετοιμάζει τηλέφωνο με wraparound οθόνη που θα καλύπτει σχεδόν το 100% του σώματος

Techblog.gr

Η Samsung είναι αρκετά δραστήρια αυτή την περίοδο, και δεν αναφερόμαστε στη μαζική κυκλοφορία των Galaxy A. Αρχικά, προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα που παρουσιάζει το foldable smartphone της. Έπειτα, δουλεύει σε ένα αναδιπλούμενο tablet που ανοίγει στο μέγεθος του μεγάλου iPad Pro και τον διάδοχο του Samsung Galaxy Fold που θα έχει 8 ίντσες οθόνη με διπλή αναδίπλωση. Μέσα σε όλα αυτά, η Samsung κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το οποίο αντικατοπτρίζει το μέλλον των foldable τηλεφώνων.

Το τελευταίο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκαλύφθηκε από το Ολλανδικό LetsGoDigital και αφορά ένα τηλέφωνο με wraparound οθόνη. Η Samsung χαρακτηρίζει την νέα της εφεύρεση ως ένα τηλέφωνο με οθόνη “πολλαπλών επιπέδων”, κι αυτό διότι η οθόνη του καταλαμβάνει το μπροστινό μέρος, εκτείνεται πάνω από την άνω άκρη και καταλαμβάνει περίπου τα τρία τέταρτα του πίσω μέρους της συσκευής.

Οι μπρος και πίσω κάμερες, οι διάφοροι αισθητήρες και οι θύρες της συσκευής είναι κυριολεκτικά σκορπισμένες σε κάθε επιφάνεια. Κάτι απόλυτα λογικό, διότι η Samsung φροντίζει πάντα να καλύπτει όλες τις πιθανές παραλλαγές τοποθέτησης των στοιχείων της κάθε συσκευής για την οποία καταθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Σε όλη την κατασκευή, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το επάνω μέρος της συσκευής. Η Samsung προβλέπει ότι στο σημείο αυτό θα εμφανίζονται διάφορες πληροφορίες και ειδοποιήσεις. Εκτός από τον ενδιαφέροντα σχεδιασμό της οθόνης, η Samsung παρουσιάζει και άλλα χαρακτηριστικά τα οποία αφορούν τον χειρισμό του τηλεφώνου. Για παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί με τη χρήση gestures να στέλνει εντολές στο πίσω μέρος της οθόνης, την ίδια στιγμή θα μπορεί να αλλάξει το περιεχόμενο του εμπρός τμήματος της οθόνης.

Οι δυνατότητες που προσφέρει μία τέτοια wraparound οθόνη είναι ατελείωτες. Παρόλο που έχουμε ήδη τηλέφωνα με διπλή οθόνη στην αγορά, όπως το Vivo NEX, η Samsung ανεβάζει την υλοποίηση αυτής της ιδέας σε άλλο επίπεδο, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα foldable smartphones.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος