PlayStation 4: Απέστειλε 96,8 εκ. κονσόλες παγκοσμίως

Techblog.gr

Η Sony, ανακοίνωσε τα στοιχεία του οικονομικού έτους που έληξε στις 31 Μαρτίου 2019, το PlayStation 4 κατάφερε να πουλήσει 96,8 εκ. κονσόλες (δηλαδή κονσόλες που έχουν φτάσει στα σπίτια των καταναλωτών). Επίσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Sony αναμένεται να πουλήσει άλλες 16 εκατομμύρια μονάδες στο οικονομικό έτος που ξεκίνησε την πρωταπριλιά και θα τελειώσει στις 31/3/2020.

Στο οικονομικό έτος που έληξε πριν από λίγες ημέρες το PS4 πούλησε 17.8 εκατομμύρια κονσόλες, ενώ στο αντίστοιχο οικονομικό έτος που είχε λήξει στις 31 Μαρτίου 2018, η Sony είχε πουλήσει μέσα σε μία χρονιά 19 εκατομμύρια κονσόλες. Η μικρή μείωση στις πωλήσεις οφείλεται στο ότι πλησιάζουμε προς το τέλος του κύκλου ζωής της κονσόλας καθώς και επίσημα οι Ιαπωνική εταιρία έχει αναφερθεί στην επόμενης γενιάς κονσόλας που ετοιμάζει.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα στατιστικά, οι συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus έφτασαν τα 36,4 εκατομμύρια μέχρι και τα τέλη του Μαρτίου, σημειώνοντας αύξηση 2,2 εκατομμυρίων σε σχέση με την περσινή χρονιά, αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως περισσότερο από το 1/3 των κατόχων του PS4 έχει ενεργή μία PS Plus συνδρομή.

Πηγή

Techblog.gr

Απόστολος Τιγγερίδης