Στην τελική ευθεία για το νέο πακέτο κοινωνικών μέτρων (video)

Στην τελική ευθεία για το νέο πακέτο κοινωνικών μέτρων (video)

Τις επόμενες ημέρες οριστικοποιούνται οι αποφάσεις για τη δέσμη θετικών μέτρων που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, ενώ το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει και νέα έξοδο της χώρας στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές. Οι τελικές αποφάσεις θα κινηθούν εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων του τρέχοντος προϋπολογισμού, ο οποίος προβλέπεται να σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο του 3,96% που είναι η εκτίμηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος της περιόδου 2019 – 2022.

Η χαμηλότερη φορολογία είναι το κύριο χαρακτηριστικό των μέτρων, όπως διευκρίνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ για πραγματικά μέτρα και όχι για ρητορική προσδοκιών μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο Νίκος Βούτσης.

Βεβαίως και δεν αναπληρώνονται οι απώλειες στο σύνολο τους από το 2010, ωστόσο με τα θετικά μέτρα που προωθούνται γίνονται βήματα, δημιουργούνται οι προσδοκίες ότι θα καλυφθούν οι απώλειες στο σύνολο τους σε 2 με 3 χρόνια, είπε ο κ. Βούτσης τονίζοντας ότι τα σημάδια για την ελληνική οικονομία είναι θετικά από την ΔΕΘ έως σήμερα και ότι το καράβι της πραγματικής οικονομίας πάει καλά.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση