Κ. Ζαχαριάδης: Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τον διάλογο με τον κ. Τσίπρα. Γιατί; (audio)

Κ. Ζαχαριάδης: Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τον διάλογο με τον κ. Τσίπρα. Γιατί; (audio)

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και μεταξύ άλλων σχολίασε τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών, αλλά και τις αντιδράσεις των κομμάτων στη χώρα μας.

Όπως είπε ο κ. Ζαχαριάδης, «αν κάτι είναι προφανές για τις ισπανικές εκλογές είναι ότι το Λαϊκό Κόμμα, το αδελφάκι της ΝΔ… έχασε περίπου την μισή κοινοβουλευτική του δύναμη» και χαρακτήρισε «μαύρη σελίδα για την πολιτική ιστορία της Ισπανίας το 10% στους ακροδεξιούς, φασίστες, φρανκιστές».

Ο διευθ. της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «η προοδευτική ψήφος, αθροιστικά, στις εκλογές της Ισπανίας αυξήθηκε, έχουμε μία μετατόπιση του άξονα επί του προοδευτικότερου, επί του κοινωνικότερου, επί του πιο δημοκρατικού». Διευκρίνισε μάλιστα πως «το Σοσιαλιστικό κόμμα της Ισπανίας δεν είναι ΠΑΣΟΚ γιατί ανήγαγε σε πρώτο πολιτικό αντίπαλο την ισπανική Δεξιά, το κάνει αυτό το ΠΑΣΟΚ και το Κιν.Αλ. στην Ελλάδα;».

Ο κ. Ζαχαριάδης, αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα είπε πως «πρέπει να συζητήσουμε για την Ευρώπη με ευρωπαϊκή ατζέντα» και υπογράμμισε πως «εμείς προσπαθούμε να βάλουμε αυτή τη συζήτηση σε πρώτο πλάνο» αλλά αυτό δεν επιτυγχάνεται γιατί όπως είπε «πολλές φορές δημιουργείται ένας θόρυβος, μία ένταση και πιο πολύ συζητάμε με πυροτεχνήματα και επικοινωνιακές εντάσεις παρά με επιχειρήματα».

Τέλος έδωσε έμφαση στο γεγονός, ότι είμαστε η μοναδική χώρα, που ένας πρωθυπουργός σχεδόν παρακαλεί τον επικεφαλής της αξ. Αντιπολίτευσης για διάλογο μεταξύ τους και αυτός τον αποφεύγει. Μάλιστα ο κ. Ζαχαριάδης, τόνισε πως «μόνο ο κ. Μητσοτάκης από τη ΝΔ φοβάται τον διάλογο στο επίπεδο που του αντιστοιχεί». Επανέλαβε πως «ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τον διάλογο με τον κ. Τσίπρα» και αναρωτήθηκε γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση