Εκδήλωση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Σκαραμαγκά από το ΠΑΜΕ

Εκδήλωση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Σκαραμαγκά από το ΠΑΜΕ

Στα πλαίσια της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ανακοίνωσαν τη διοργάνωση εκδήλωσης την Πέμπτη 2 Μαΐου στις 3μμ στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Σκαραμαγκά.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο) στη σχετική ανακοίνωση για το πλαίσιο της εκδήλωσης:

«Να παλέψουμε για:
• Απευθείας, ασφαλής μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα.
• Να κλείσουν τώρα όλα τα Hot-Spot, χωρίς να δημιουργηθούν ξανά παλιές και νέες Μόριες.
• Να διασφαλισθούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα φιλοξενούνται στις προσφυγικές δομές και άμεσα να προχωρήσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων στις αστικές ζώνες, σε διαμερίσματα και πολυκατοικίες.
• Να δοθούν τώρα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους αιτούντες.
• Να απλοποιηθούν άμεσα οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου για όλους τους πρόσφυγες, να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες.
• Άμεση εξασφάλιση στέγης για όσο μένουν στη χώρα μας. Να πάψουν άμεσα φαινόμενα έξωσης των προσφύγων, όπως συνέβη με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ.
• Άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Καμιά συμμετοχή ή εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις.
• Να καταργηθούν οι συμφωνίες ποσόστωσης μεταναστών ανά χώρα, οι συμφωνίες ανάμεσα σε ΕΕ – Τουρκία και Ελλάδα που ευθύνονται για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων.

Μέχρι να εξασφαλιστούν τα παραπάνω, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης και του Κράτους, να διαμορφωθούν κρατικές υποδομές στα κέντρα φιλοξενίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευση, τη νομική στήριξη αλλά και τη μέριμνα για ασυνόδευτα παιδιά και ηλικιωμένους πρόσφυγες όσο ζουν στους χώρους φιλοξενίας.

Τα εργατικά σωματεία που εκπροσωπούμε συσπειρώνουν Έλληνες και Μετανάστες εργατών και σας καλούν στην Εκδήλωση στις 2 Μαΐου στις 3 μ.μ. στο Σκαραμαγκά, για να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά».

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση