Γιατί η Αυστραλία σκοτώνει εκατομμύρια αγριόγατες με δηλητηριασμένα λουκάνικα

Τα λουκάνικα παρασκευάζονται με κρέας καγκουρό, λίπος κοτόπουλου, βότανα, μπαχαρικά και δηλητήριο.

Αυστραλοί αξιωματούχοι στην Αυστραλία σκοτώνουν εκατομμύρια άγριες γάτες χρησιμοποιώντας ως δόλωμα δηλητηριασμένα λουκάνικα. Τα αιλουροειδή πεθαίνουν μέσα σε 15 λεπτά μετά την κατάποσή τους.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από την κυβέρνηση της Αυστραλίας που πρόκειται μέχρι το 2020 να θανατώσει δύο εκατομμύρια γάτες. Βρέθηκε μάλιστα και ο τρόπος για να γίνει αυτό: Θα πετάξουν δηλητηριασμένα λουκάνικα από αεροπλάνα!

Τα λουκάνικα παρασκευάζονται με κρέας καγκουρό, λίπος κοτόπουλου, βότανα, μπαχαρικά και δηλητήριο.

Οι γάτες και ειδικά οι αγριόγατες, ο πληθυσμός των οποίων υπολογίζεται σε έξι εκατομμύρια στην Αυστραλία, απειλούν ακόμα και με εξαφάνιση πολλά είδη πουλιών, καθώς ειδικά όσες ζουν στη φύση, κυνηγούν για να εξασφαλίσουν την τροφή τους.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας πήρε αυτήν την απόφαση το 2015 επιμένοντας πως τα ζώα αποτελούσαν σοβαρή απειλή για 27 είδη ζώων που σχεδόν βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Σύμφωνα με στοιχεία, οι αγριόγατες φέρεται να σκοτώνουν πάνω από 377 εκατομμύρια πουλιά και 649 εκατομμύρια ερπετά κάθε χρόνο.

Η… «συνταγή» θα περιέχει κρέας από καγκουρώ, κοτόπουλο, βότανα και… δηλητήριο! «Πρέπει να είναι νόστιμα, θα είναι το τελευταίο γεύμα των γατών» είπε μία εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ενώ εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης PETA ανέφερε πως πρόκειται για «βάναυσο» τρόπο.

Πρόκειται για το δηλητήριο «1080», που είναι θανατηφόρο για τα ζώα, όπως επισημαίνουν οι New York Times. Σύμφωνα με τους αρμοδίους μάλιστα, οι γάτες θα πεθάνουν μέσα σε 15 λεπτά από την στιγμή που θα το καταναλώσουν.

Oι τραγουδιστές Μορίσεϊ και Μπρίτζιτ Μπάρντοτ ενοχλήθηκαν αρκετά και σχολίασαν πως «ηλίθιοι κυβερνούν την γη». «Οι άγριες γάτες καλώς ή κακώς είναι μια πραγματική απειλή για την υγεία του οικοσυστήματος», δήλωσε ο πρώην υπουργός περιβάλλοντος της Αυστραλίας, Τζος Φράιντνμπεργκ.

ΠηγήNew York Post

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση