Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα αναλάβει την ευθύνη να ξαναπάει τον τόπο μπροστά (video)

Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα αναλάβει την ευθύνη να ξαναπάει τον τόπο μπροστά (video)

Με την βοήθεια του ελληνικού λαού, θα είμαστε νικητές στις επόμενες εκλογές, είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Λιβαδειά σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΟΔΕ Βοιωτίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης. Για τρία πράγματα θα θυμόμαστε τον Αλέξη Τσίπρα, «Ψέματα, φόροι και Μακεδονία» σημείωσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει την ευθύνη να ξαναπάει τον τόπο μπροστά», συνέχισε ο Κ. Μητσοτάκης ο οποίος σύστησε στους παρευρισκόμενους τον υποψήφιο του κόμματος για την Περιφέρεια Στεράς Ελλάδας, Φ. Σπανό. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στον απερχόμενο Περιφέρειάρχη Σ. Ελλάδας και «επόμενο δήμαρχο της Αθήνας» όπως είπε, Κ. Μπακογιάννη, λέγοντας πως πίσω του αφήνει σημαντικό έργο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, έχοντας δίπλα του τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερέας Ελλάδας Φάνη Σπανό, ζήτησε καθολική συμμετοχή στις εκλογές της 26ης Μαίου ενώ απευθύνθηκε ειδικά στους νέους.

«Από τις περιφερειακές και ευρωπαϊκές κάλπες θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τους πολίτες να μην στείλουν μόνο μήνυμα αποδοκιμασίας στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μήνυμα για ισχυρή ΝΔ. Τόνισε πως η «μητέρα των μαχών» είναι οι εθνικές εκλογές καθώς θα κριθεί εάν οι ζωές των πολιτών θα γίνουν καλύτερες και εάν θα σταματήσει η πορεία φθοράς, παρακμής, διχασμού, φόρων και ανασφάλειας.

«Για τρία πράγματα θα θυμόμαστε τον Αλέξη Τσίπρα: Ψέματα, φόροι και Μακεδονία», είπε Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως δεν χρειάζεται ούτε και ο ίδιος να αντιπολιτευτεί τον απερχόμενο πρωθυπουργό καθώς ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει τι σημαίνει πραγματικά η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τις πιο φθηνές δυνάμεις του λαϊκισμού, επέκρινε τον κ. Τσίπρα για τον χαρακτηρισμό «ανθέλληνας» που, όπως είπε, χρησιμοποίησε εναντίον του υποψηφίου του ΕΛΚ κ. Μ. Βέμπερ -ξεκινά την ευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία του από την Ελλάδα την Τρίτη- σημειώνοντας ότι «ας προσέχει ο κ. Τσίπρας γιατί έχει πολύ βαρύ βιογραφικό στην εξωτερική πολιτική».

Έκανε ειδική αναφορά στη νέα γενιά σημειώνοντας πως «το μέλλον της δεν μπορεί να είναι μια εξαρτημένη επιδοματική πολιτική από μια κυβέρνηση που δίνει επιδόματα έναντι κομματικών ψήφων». Η νέα γενιά ζητά καλή Παιδεία, καλή κατάρτιση, καλές και πολλές θέσεις εργασίας και το μέλλον της το εγγυάται το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε έκτρωμα το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τον αποσύρει.

Μιλώντας στη Λιβαδειά είπε πως «η ευρωκάλπη είναι το πρώτο ημίχρονο και το αποτέλεσμα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην έχει κανείς αμφιβολία για το τελικό αποτέλεσμα» είπε ενώ δεν έδωσε πολιτικό χαρακτήρα στις δημοτικές εκλογές λέγοντας πως «στις 26 Μαΐου ψηφίζετε για Δήμαρχο όποιον θέλετε».

«Η Νέα Δημοκρατία υπηρέτησε με συνέπεια την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας» σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ αναφέροντας τους τρεις προηγούμενους αρχηγούς της παράταξης και όσα εκείνοι προσέφεραν στην παράταξη και την Ελλάδα. Τόνισε επίσης, πως η ΝΔ βάζει το πατριωτικό συμφέρον πάντα πάνω από το κομματικό ενώ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «μας κουνάει το δάχτυλο ο υποστηρικτής του Μαδούρο».

Κάλεσε πρώην δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ «να επιστρέψουν σπίτι τους» και ζήτησε από τα στελέχη και τη βάση της ΝΔ να υποδεχθούν στο κάλεσμα και όσους δεν ψήφισαν ποτέ τη ΝΔ. «Σε αυτή την εκλογική μάχη το διακύβευμα για τη χώρα είναι πολύ σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «στην πορεία μιας μεγάλης και πλατιάς συμπόρευσης χωράνε πολλοί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι για την ΝΔ οι ευρωεκλογές έχουν σαφές πολιτικό μήνυμα και άσκησε κριτική στον ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο λέγοντας πως τον ενέπνευσε η δύναμη της ψυχής του.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το αρχαιολογικό μουσείο Θήβας , στο οποίο τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ξεναγηθεί περίπου 180.000 επισκέπτες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση