Συναντήσεις Οδυσσέα Καμπόλη με φορείς των Αχαρνών

Κύκλο συναντήσεων με φορείς, συλλόγους και ενώσεις που δραστηριοποιούνται στις Αχαρνές, πραγματοποιεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών Οδυσσέας Καμπόλης από κοινού με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης που ηγείται Αχαρνείς – Μαζί Μπορούμε.


Την Δευτέρα 8 Απριλίου ο κος Καμπόλης συναντήθηκε με το ΔΣ του Συλλόγου «Καπετάν Ευκλείδης», όπου υπήρξε γόνιμος διάλογος. Ο Οδυσσέας Καμπόλης εξήρε το εθελοντικό έργο του συλλόγου και τόνισε πως, τόσο ο ίδιος όσο και συνολικά η παράταξη Αχαρνείς, θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς, ενώ σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή οφείλει να στηρίζει τους φορείς που έχουν πραγματική δράση μέσα στην τοπική κοινωνία.


Την Τρίτη 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Ένωση Γονέων Αχαρνών. Το ΔΣ της Ένωσης ανέπτυξε όλα τα σοβαρά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής μας, ενώ κατέθεσε και τις διεκδικήσεις του γονεϊκού κινήματος στις Αχαρνές. Ο Οδυσσέας Καμπόλης υπογράμμισε στη διάρκεια της συζήτησης ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξουν θεσμικά απαντήσεις για την χρηματοδότηση των σχολείων, ενώ συμφώνησε με την εφαρμογή του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων που μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην επιχορήγηση των σχολικών μονάδων. Απόλυτη σύμπνοια υπήρξε με την Ένωση Γονέων και στο θέμα του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας και στην προβλεπόμενη λειτουργία του, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας με την εγκληματικότητα.


Οι Αχαρνείς – Μαζί Μπορούμε έχουν διαχρονικά στηρίξει τους αγώνες για καλύτερη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Υιοθετούν συνολικά τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις του γονεϊκού κινήματος και θα πρωτοστατούν όπως και να έχει στους κοινωνικούς αγώνες για την Παιδεία και την Υγεία. Στο πλαίσιο αυτό θα στηρίξουμε και θα αγωνιστούμε για την θέσπιση ορίων στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας τόσο για την ακτινοβολία, όσο και για τις αποστάσεις από σχολεία και νοσηλευτικά ιδρύματα.

Την Τετάρτη 10/4 υπήρξε συνάντηση με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία Αχαρνών και Φυλής.  Σε ένα πολύ ζεστό και οικείο κλίμα και περιβάλλον έγινε μια πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση.  Τα θέματα ήταν πολλά αλλά και οι λύσεις εξίσου, βάσει προγράμματος και οργάνωσης που, όπως υπογράμμισε ο Οδυσσέας Καμπόλης, θα στηριχτεί στη μέθοδο και τη γνώση. Εδώ να σημειώσουμε ότι το Σάββατο 13 Απριλίου η Αντικαρκινική Εταιρεία θα προσφέρει δωρεάν τεστ ΠΑΠ σε όσες γυναίκες ενδιαφέρονται.

Συνολικά από τις επαφές που είχε έως τώρα ο Οδυσσέας Καμπόλης και οι οποίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, διαπιστώθηκε ένα κοινό σημείο. Όλοι οι φορείς εξέφρασαν την δυσφορία τους για την στάση της δημοτικής αρχής και σύσσωμοι τόνισαν ότι δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν κατάφερε να προσφέρει την παραμικρή βοήθεια. Βεβαίως η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι γνωστή, ωστόσο οφείλουμε όλες και όλοι να φροντίσουμε να στηρίξουμε τις κοινωνικές πρωτοβουλίες, να στηρίξουμε την εθελοντική προσφορά των συμπολιτών μας, ιδίως όταν έρχονται να καλύψουν κενά που κανονικά θα έπρεπε να τα διευθετεί ο ίδιος ο δήμος.


Μαζί μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα αυτά. Μαζί μπορούμε να μετατρέψουμε τις Αχαρνές σε μια φωτεινή πόλη κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι στο χέρι μας!

ΑΧΑΡΝΑΙΚΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση