Το Κρατικό Θέατρο [ΚΘΒΕ] στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, στο εθελοντικό δημοτικό ραδιόφωνο και στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 

ΦΩΤΑ ΣΑΝΙΔΙ ΧΑΡΤΙ
-ό,τι περισσεύει δραπετεύει στην πόλη, Τρίτη  16 Απριλίου 2019, 7-8 μ.μ.

με τον Γιώργο Κολοβό και τη Μάρα Τσικάρα
επιμέλεια: Γιάννης Τσολακίδης

Αφιέρωμα: Κουβέντες με ωραίους ανθρώπους

Αρχικά, συνομιλήσαμε με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Ανδρέα Κουτσουρέλη. Αφορμή η παράσταση «Δάφνες και Πικροδάφνες» που σκηνοθετεί κι η οποία μετά από μια περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, ανεβαίνει για λίγες μέρες στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Έπειτα, συνομιλήσαμε με τον μουσικό Χρήστο Συκιώτη. Αφορμή η παράσταση «Η εξέγερση της Μύτης» για την οποία συνέθεσε πρωτότυπη μουσική κι ανεβαίνει για λίγες μέρες στο θέατρο Αλέξης Μινωτής, στους Αμπελόκηπους.

Αυτές ήταν οι αφορμές. Κι η συζήτηση πήρε το δικό της δρόμο, εμπλουτισμένο όπως πάντα με μουσική.

Φώτα Σανίδι Χαρτί
Τρίτη 16.04.19, 7-8μμ, 9.58 fm & 102 fm ΕΡΤ3


ΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟ – Τρίτη  16 Απριλίου, 8 μ.μ. – 9 μ.μ., με τη Λένα Ευαγγέλου.

Θεατρικά νέα, συνεντεύξεις, βόλτες στις σκηνές του ΚΘΒΕ, κρυφές ματιές στα παρασκήνια.

Η Λένα Ευαγγέλου ξεφυλλίζει τη θεατρική ατζέντα της εβδομάδας. Καλεσμένος της εκπομπής αυτή την Τρίτη 16/4/2019  ο Ανδρέας Κουτσουρέλης μας μιλά για επίκαιρο έργο  «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά που έρχεται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (από τις 18 έως τις 21 Απριλίου),  μετά από μεγάλη περιοδεία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Τέσσερις κομματάρχες, μηχανορραφούν, μπλοφάρουν, συνωμοσιολογούν, διακινδυνεύουν τη φιλία τους και την τιμή τους μπροστά στο βωμό του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος  και της «καρέκλας», κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Μια  οξυδερκής κριτική της σύγχρονης πολιτικής σκηνής που καταγράφει – με όπλο το  χιούμορ-  το παρασκήνιο, τον παραγοντισμό και τη νοοτροπία των πελατειακών σχέσεων, σε ένα τοπίο μικροπολιτικών συμφερόντων.

Συντονιστείτε!

«Άκου θέατρο», η εκπομπή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm.Κάθε Τρίτη, 8 μ.μ. – 9 μ.μ.

Το ΚΘΒΕ στο εθελοντικό δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100,6
Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 4μ.μ.

«Το Κρατικό τρέχει με 100,6»

Κάθε Πέμπτη 16.00-17.00 συντονιστείτε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος που… τρέχει με 100,6. Tην εκπομπή παρουσιάζει ο ηθοποιός Χρίστος Νταρακτσής ο οποίος μας κρατά ενήμερους για όλα τα νέα του ΚΘΒΕ.

Το ΚΘΒΕ συνεχίζοντας το άνοιγμα του στη πόλη συνεργάζεται για πέμπτη χρονιά με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τη δημιουργία των Πολυφωνικών Αναλόγιων 5.

Τι περιλαμβάνουν τα αναλόγια αυτά και ποια είναι η συμμετοχή του ΚΘΒΕ στη διαδικασία της γέννησης τους;
Πως είναι η ανάπτυξη μιας φόρμας συνεργασιών με ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα;

Όλα αυτά και άλλα ακόμη θα συζητηθούν στην εκπομπή -το ΚΘΒΕ τρέχει με 100,6-αυτη τη Πέμπτη από τις 16:00 ως τις 17:00 στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης

Καλεσμένη του Χρίστου Νταρακτσή η ηθοποιός Μελίνα Αποστολίδου βοηθός του σκηνοθέτη και δημιουργού των Πολυφωνικων Αναλογιών κ. Νίκου Βουδούρη μας μιλά μεταξύ άλλων για τη δική της εμπειρία από τη διαδικασία αυτή που μελλεται να ολοκληρωθεί

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση