Επιφυλακή στον Αμβρακικό για τις χελώνες

Όχι μόνο συνέχιση αλλά και διεύρυνση των δράσεων που υλοποιεί στην περιοχή του Αμβρακικού (και από πέρσι και στην παράκτια ζώνη του Ιονίου) με στόχο την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό του Συλλόγου “Αρχέλων” για το φετινό καλοκαίρι.

EPIRUSPOST.GR 

Αυτό έκαναν γνωστό τόσο στον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη όσο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θεόδωρο Κατσαούνο η Anna Lamaj υπεύθυνη προγραμμάτων Ζακύνθου, Αμβρακικού και Πρέβεζας και η Παναγιώτα Θεοδώρου συντονίστρια θεμάτων προστασίας και διατήρησης του “Αρχέλων” οι οποίες βρέθηκαν στην Πρέβεζα στο πλαίσιο της προετοιμασίας των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στα ρηχά νερά του Αμβρακικού Κόλπου, γίνεται παρακολούθηση και συλλογή δεδομένων από ένα σημαντικό διατροφικό πεδίο θαλασσίων χελωνών. Οι χελώνες «συλλαμβάνονται» με τη μέθοδο του «ροντέο» από βάρκα, παίρνονται δεδομένα και μετρήσεις και αφήνονται πίσω στη θάλασσα μέσα σε λίγα λεπτά. Στο ίδιο πρόγραμμα, στις παραλίες της Πρέβεζας γίνονται έρευνες για φωλεοποίηση και δράσεις προστασίας φωλιών. Το πρόγραμμα εκτελείται από μέσα Ιουνίου μέχρι μέσα Αυγούστου κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τις συνεργάτιδες του “Αρχέλων” φέτος στην παραλία της Πρέβεζας θα τοποθετηθεί και ένα κιόσκι το οποίο θα ενημερώνει τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες για τις δράσεις του γνωστού Συλλόγου με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων στο θέμα της προστασίας της θαλάσσιας ζωής γενικότερα και των χελωνών ειδικότερα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση